16:30 18.11.2021

Суд пом'якшив запобіжний захід керівникові черкаського відділення "Нацкорпусу" Кухарчуку

2 хв читати
Суд пом'якшив запобіжний захід керівникові черкаського відділення "Нацкорпусу" Кухарчуку

Печерський районний суд м. Київ змінив запобіжний захід керівникові черкаського відділення "Національного корпусу" Дмитру Кухарчуку з тримання під вартою на особисте зобов'язання, повідомляє прес-служба "Нацкорпусу".

Як зазначається в повідомленні в Telegram, суд вирішив на засіданні в четвер не розпочинати розгляд справи по суті й оголосив про розгляд поданих сторонами клопотань. Після цього прокурор наголосив на необхідності продовжити терміни перебування Кухарчука під вартою.

"Захисники ветеранів своєю чергою наполягли на необхідності скасування запобіжного заходу, адже прокурор у клопотанні не навів жодних доказів для обґрунтування своїх вимог. Також адвокат Едуард Вербінець наголосив на тому, що перебування під вартою не може перевищувати строків досудового розслідування, відповідно, Дмитро Кухарчук мав бути звільнений ще 28 жовтня", - зазначили в Нацкорпусі.

За підсумками засідання Кухарчука звільнили з-під варти.

Як повідомлялося, акцію 14 серпня біля будівлі Офісу президента організувала партія "Національний корпус". Учасники вимагали відмовитися від імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство та відновити подачу води в Крим. Партія також звинуватила президента в репресіях проти "азовського руху", вважаючи їх політичним переслідуванням. Раніше деяких активістів партії затримали за підозрою в рекеті.

Через сутички з правоохоронцями на вулиці Банковій протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського під будинок, де, за їхнім твердженням, розташована квартира президента. Там вони скандували гасла, палили фаєри та потім розійшлися.

28 серпня правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам акції 14 серпня біля Офісу президента, які спровокували конфлікт із правоохоронцями.

У рамках досудового розслідування правоохоронці вивчили записи з камер відеоспостереження і встановили двох найбільш активних учасників, які закликали та першими вчинили протиправні дії. Ними виявилися жителі Черкаської області, 1990 та 1984 років народження. Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

У свою чергу прес-служба "Національного корпусу" поінформувала, що про підозру було повідомлено ветеранам полку "Азов" – голові черкаського міського відділення "Національного корпусу" Дмитру Кухарчуку та Олегу Довбишу.

30 серпня суд обрав Кухарчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА