10:43 06.10.2021

Голова правління Укрексімбанку написав заяву про складання повноважень на період розслідування

2 хв читати
Голова правління Укрексімбанку написав заяву про складання повноважень на період розслідування

Голова правління державного Укрексімбанку (Київ) Євген Мецгер, який вчинив напад на журналістів програми "Схеми" під час запису інтерв'ю в будівлі банку, написав заяву про складання повноважень на період розслідування інциденту, повідомила прес-служба фінустанови в середу.

"Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність. Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку", - навела слова Мецгера прес-служба.

Як повідомило раніше Радіо "Свобода", в понеділок, 4 жовтня, на знімальну групу програми "Схеми" було скоєно напад під час інтерв'ю з Мецгером нібито через одне з їхніх запитань, яке не сподобалося. Як стверджує керівник програми розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька, співробітники банку відібрали дві камери, забрали картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео. За інформацією журналістів, увесь цей час знімальна група залишалася заблокованою в кабінеті голови правління банку в його присутності. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео всього інтерв'ю й самого нападу видалено.

Поліція Києва повідомила, що за заявою журналістів проводяться необхідні слідчі дії, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Укрексімбанк відкинув звинувачення в порушенні законодавства і, у свою чергу, звинуватив журналістів у провокації та спробі заволодіти банківською таємницею. На думку фінустанови, в діях журналістів містилися ознаки і протиправного заволодіння банківською таємницею, і порушення Кодексу етики українського журналіста в частині використання незаконних методів отримання інформації.

Банк заявив, що в цій ситуації розглядає можливість звернення до правоохоронних структур та органів, котрі регулюють діяльність у сфері телебачення і радіомовлення.

Мецгер був призначений головою правління банку в березні 2020 року. Головою наглядової ради фінустанови є незалежний член Оляна Гордієнко. Також до наглядової ради входять Дімітрі Шишло (незалежний член), Юрій Буца (представник від Кабінету Міністрів), Юрій Терентьєв (представник від Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики), Сергій Коновець (незалежний член), Домінік Меню (незалежний член) і Ласло Урбан (незалежний член).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 червня 2021 року за розміром загальних активів Укрексімбанк посідав третє місце (252,350 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Прем'єр Нідерландів готовий закуповувати у партнерів системи ППО Patriot для постачання Україні

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА