13:23 07.10.2021

Аеропорт на острові Пальма призупинив роботу через вулканічний попіл

1 хв читати
Аеропорт на острові Пальма призупинив роботу через вулканічний попіл

Аеропорт на острові Пальма призупинив роботу через скупчення вулканічного попелу від виверження вулкана, повідомляє у Twitter іспанський оператор аеропортів Aena у четвер.

"Аеропорт Пальми не працює через скупчення попелу. Застосовуються встановлені протоколи. Пріоритет - безпека", - написали у Twitter представники Aena. Вони також зазначили, що інші аеропорти на Канарських островах продовжують функціонувати.

Раніше аеропорт вже закривали наприкінці вересня через хмари густого диму та попелу, проте вже через 24 години він відновив роботу.

Унаслідок виверження, яке розпочалося 19 вересня, майже 6,2 тис. із 85 тис. місцевих жителів було евакуйовано. До виверження на острові приблизно тиждень відзначалося підвищення сейсмічної активності. В Інституті вулканології Канарських островів дійшли висновку, що нинішнє виверження може тривати три місяці. На сьогодні не було зафіксовано жертв або серйозних поранень, однак лава завдала суттєвої шкоди приватній власності, громадській інфраструктурі та сільгоспугіддям.

Попереднього разу на острові у 1971 році вивергався вулкан Тенегія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА