16:07 08.10.2021

У ніч смерті нардеп Поляков вживав спиртні напої зі знайомим, не хотів їхати додому через сварку зі співмешканкою Скороход - начальник поліції Києва

3 хв читати
У ніч смерті нардеп Поляков вживав спиртні напої зі знайомим, не хотів їхати додому через сварку зі співмешканкою Скороход - начальник поліції Києва

У ніч смерті народний депутат (член групи "За майбутнє") Антон Поляков вживав спиртні напої в розважальному закладі Києва зі своїм знайомим і не хотів їхати додому через сварку зі співмешканкою, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в м. Києві Іван Вигівський.

"Загиблий (народний депутат Антон Поляков - ІФ) у нічний час вживав спиртні напої в одному з розважальних закладів Києва зі своїм знайомим, після чого вони сіли в машину цієї людини та поїхали містом Києвом. Знайомий запропонував нашому загиблому поїхати на місце проживання, але через побутові проблеми - сварку зі своєю співмешканкою - він не захотів їхати, й вони десь 1,5 години їздили вулицями Києва. Після цього знайомому набридло спілкування із загиблим, і він запропонував йому в таксі дістатися додому", - розповів начальник ГУ Нацполіції Києва на брифінгу в Києві в п'ятницю.

За даними поліції, Поляков пересів у таксі, водій якого порушив правила дорожнього руху, і його зупинили патрульні поліцейські. Патрульні, як зазначив Виговський, перевіряючи документи таксиста, побачили на задньому сидінні чоловіка в "напівлежачому стані".

"Таксист повідомив, що пасажир перебував у стані алкогольного сп'яніння, йому стало зле", - сказав начальник поліції Києва.

Він додав, що після прибуття медиків на місце дефібрилятором було проведено відповідні заходи, проте потерпілий помер на місці.

"Виїхала слідчо-оперативна група, експерти ... Внесено до ЄРДР за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "природна смерть" поки що", - сказав Вигівський.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи зустрічався Поляков із Русланом Джамбулатовим (помічник нардепа Анни Скороход) напередодні своєї смерті, він сказав, що так, зазначивши, що правоохоронці його не затримували.

"Руслана Джамбулатова не затримали. Його запросили (на допит - ІФ). Справді, це була ця людина", - сказав Вигівський.

Глава київської поліції уточнив, що напередодні смерті Поляков також посварився зі своєю співмешканкою.

"Зрозумійте, я не все можу говорити, щоб потім не було запитань. Ми не розуміємо і не можемо на 100% точно сказати, що це була природна смерть або отруєння невідомою особою. Але зараз ми, скажімо так, більше схиляємося до того, що це була природна смерть", - додав Вигівський.

На уточнювальне запитання, чи була співмешканкою Полякова нардеп Анна Скороход, Вигівський відповів ствердно. Також він поінформував, що її не допитували, оскільки вона погано почувається.

За його словами, токсикологічна експертиза зазвичай робиться протягом тижня, проте експерти пообіцяли надати результати за 1-2 дні.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи перебуває Руслан Джамбулатов у санкційному списку РНБО, про що раніше повідомлялося в ЗМІ, Вигівський сказав: "Ця людина з таким самим прізвищем, але він не перебуває у санкційному списку".

"Ми розбирали цю ситуацію, я бачив публікації ЗМІ, з'ясовували це, але це не він".

Також глава ГУ Нацполіції Києва додав, що Джамбулатов є громадянином України й не належить до кола осіб із кримінального світу.

За інформацією правоохоронців, у крові померлого було близько одного проміле алкоголю, а його знайомий був тверезий.

"Думаю, через тиждень ми розумітимемо щось уже конкретно", - зазначив Вигівський.

За словами таксиста, він уже не вперше віз людину з нічного закладу, якій було зле. Також, за інформацією поліції, нардепа почало нудити протягом тієї хвилини, коли таксиста зупинили патрульні.

Вигівський наголосив, що тілесних ушкоджень на тілі померлого не було.

"Експерт розтин зробив, є у нього на шиї ... експерт відразу на місці сказав, що коли його з машини діставали, що там ланцюжок, але це просто почервоніння, ніяких серйозних ушкоджень. Узагалі на ньому тілесних ушкоджень не було", - повідомив він.

Також з'ясовуються всі можливі проблеми зі здоров'ям померлого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА