17:58 08.10.2021

СБУ: У рамках підозри Медведчуку опрацьовуватимуть причетність Порошенка та Гонтаревої

2 хв читати
СБУ: У рамках підозри Медведчуку опрацьовуватимуть причетність Порошенка та Гонтаревої

У рамках розслідування справи за новою підозрою на адресу народного депутата фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука опрацьовуватимуть причетність п'ятого президента України (2014-2019 рр.), лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка та екс-глави Національного банку України Валерії Гонтаревої, повідомив глава СБУ Іван Баканов.

"У частині питання стосовно Петра Олексійовича та пані Гонтаревої. Складне питання насправді. Дійсно, станом на сьогодні ми не розголошуємо в інтересах слідства інших фігурантів. Водночас, з урахуванням того, що ми побачили, іншого варіанта, ніж опрацьовувати версію причетності пана Порошенка та пані Гонтаревої до цього процесу, просто немає", - сказав Баканов на прес-конференції в п'ятницю.

Глава СБУ додав: "Якщо відповідні докази буде зібрано, ми вийдемо до вас на ще один брифінг і повідомимо про це суспільству".

У свою чергу, Порошенко назвав звинувачення про свої зв'язки з Медведчуком безпідставними.

 "Влада вкотре намагається очорнити Петра Порошенка як лідера української, проєвропейської опозиції на тлі плачевних результатів власного урядування. Петро Порошенко вкотре категорично відкидає звинувачення з боку влади і вважає їх класичним взірцем сфабрикованих політично вмотивованих справ і чорного піару проти політичних опонентів", - ідеться в заяві прес-служби "Європейської солідарності".

У партії зазначають, що звинувачення на адресу Порошенка зроблено за прямою вказівкою глави держави Володимира Зеленського, щоб "відволікти увагу суспільства від злочинів влади, виявлених розслідувачами й оприлюднених цього тижня".

Як повідомлялося, Медведчуку пред'явлено підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014-го - на початку 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА