18:22 09.10.2021

Нову спробу запуску корабля Starliner можуть здійснити у 2022 році

1 хв читати

Наступна спроба запуску перспективного американського космічного корабля CST-100 Starliner, відкладена в серпні через виявлення неполадок, може бути зроблена в першій половині 2022 року, повідомило в суботу NASA.

"Можливе вікно для другого тестового орбітального польоту (OFT-2) продовжують обговорювати NASA, Boeing, United Launch Alliance і Східний стартовий комплекс. Наразі команда працює над можливим пуском у першій половині 2022 року, якщо буде готове обладнання, ракета і доступна космічна станція", - йдеться в повідомленні.

Корабель Starliner корпорації Boeing повинен був у рамках другого тестового польоту в безпілотному режимі стартувати до Міжнародної космічної станції 3 серпня, проте через технічні проблеми за три години до старту запуск відклали.

Під час підготовки до запуску безпілотного корабля CST-100 Starliner інженери компанії Boeing, що відповідають за його справність і стан, виявили несподівані показники положення клапана в руховій установці, повідомила компанія-розробник Boeing.

Корабель CST-100 Starliner корпорації Boeing розробляється для майбутніх польотів американських астронавтів на орбіту.

Під час першого тестового польоту корабля (20 грудня 2019 роки) йому не вдалося зістикуватися з МКС.

За контрактом із NASA корпорація Boeing отримала понад $5 млрд на розробку, виробництво корабля Starliner, а також здійснення його місій з доставки астронавтів на МКС і повернення їх на Землю. Він призначений для екіпажу в складі до семи осіб.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА