12:56 14.10.2021

Стефанчук розраховує, що законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації "увійде до Ради" до 7 грудня

2 хв читати
Стефанчук розраховує, що законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації "увійде до Ради" до 7 грудня

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує, що законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації буде зареєстровано в парламенті до Дня місцевого самоврядування, який щороку відзначають в Україні 7 грудня.

"Наскільки я володію інформацією, цей законопроект напрацьований, у тому числі й цілою низкою організацій місцевого самоврядування. Найближчим часом має бути проведено "стіл переговорів" із цими організаціями. Я знаю, що є чотири питання, які викликають дискусію. Це, зокрема, питання районів і надання статусу юридичної особи територіальним громадам. Тому, думаю, після такої дискусії законопроект уже буде зафіналений, виведений у нормативну основу і буде поданий. Звісно, ми дуже хотіли б, щоб до Дня місцевого самоврядування він увійшов до Ради і розпочав свій шлях", - сказав Стефанчук журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на запитання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна".

На уточнювальне запитання про перспективи попереднього ухвалення цього законопроекту до кінця поточної сесії (згідно з календарним планом, шоста сесія Верховної Ради завершитися 21 січня), Стефанчук зазначив, що "якщо Верховна Рада добре попрацює, то до кінця цієї сесії ми можемо направити його до Конституційного Суду".

"Якщо Конституційний Суд розгляне його і направить назад, то ми, звісно, зробимо все, щоб до лютого розглянути його в першому читанні, тому що розгляд (законопроектів про внесення змін до Конституції - ІФ) в першому і в другому читанні має відбуватися на двох різних сесіях Верховної Ради України", - уточнив Стефанчук.

При цьому він нагадав, що для ухвалення рішення про внесення змін до Основного закону необхідно 300 голосів народних депутатів, тому "це має бути реально результат компромісу між усіма фракціями".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА