14:29 14.10.2021

Аваков: Україна повинна мати сценарій звільнення окупованих територій військовим шляхом

2 хв читати
Аваков: Україна повинна мати сценарій звільнення окупованих територій військовим шляхом

Екс-міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав розробити сценарій звільнення окупованих територій із використанням усіх сучасних форм озброєння та військових стратегій.

"2740-й день захисників України. 14 жовтня 2021 року - 2740-й день гібридної війни РФ проти України... Понад 4 тисячі загиблих українських військових і майже стільки ж - цивільних. Близько 20 тисяч поранених - як серед цивільного, так і військового населення... 14 жовтня ми дякуємо нашим героям і вшановуємо тих, хто загинув, захищаючи цілісність і суверенітет держави", - написав Аваков у соцмережі Facebook.

Він зазначив, що "безпека - це не мир на умовах окупанта".

Екс-глава МВС здивований висловлюваннями про те, що Генштаб не розглядає військовий сценарій повернення окупованих територій Криму та Донбасу.

"Тезу про "повернення винятково дипломатичним шляхом", панове генерали, слід залишити дипломатам. Армія зобов’язана робити свою роботу. Зокрема, і мати напрацьований сценарій звільнення захоплених агресором територій з використанням усіх сучасних форм озброєння та стратегій", - наголосив Аваков.

За його словами, необхідно закріпити на державному рівні Стратегію деокупації та реінтеграції не лише Криму, а й Донецької та Луганської областей.

"І йдеться навіть не про формальний документ, а законодавчо закріплену роль і місце кожного державного інституту, кожного українця в цьому процесі", - додав він.

Екс-міністр нагадав, що в 2018 році таку стратегію було прийнято на рівні МВС, на її основі було розроблено оперативні плани, проведено комплексні навчання з бойової взаємодії, усі підрозділи МВС були готові чітко та ефективно виконати свою частину роботи.

"Однак це не працює лише за одним напрямом. Сьогодні критично необхідна Національна єдина стратегія щодо Криму та Донбасу, напрацювання якої - це спільна місія парламенту, президента і уряду, за тісної співпраці з громадянським суспільством та нашими міжнародними партнерами", - наголосив Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА