16:42 16.10.2021

Представники Узбекистану й Афганістану обговорили торговельно-економічну співпрацю та безпеку

1 хв читати

Узбецько-афганську торговельно-економічну взаємодію, гарантування безпеки кордонів і транспортно-комунікаційні проекти обговорили в суботу в Термезі (узбецьке місто на кордоні з Афганістаном) делегації Узбекистану й Афганістану, повідомив офіційний представник узбецького МЗС Юсуп Кабулжанов.

"Під час зустрічей представники різних міністерств і відомств обговорили питання торговельно-економічної взаємодії, гарантування безпеки кордонів, співпраці в галузі енергетики, міжнародних вантажоперевезень і транзиту", - написав Кабулжанов у своєму Telegram-каналі.

За його даними, також відбувся обмін думками щодо розвитку зв'язків у сфері освіти та гуманітарній сфері.

"Особливу увагу було приділено питанням реалізації інфраструктурних проектів, зокрема прокладанню лінії електропередач "Сурхан - Пулі-Хумрі" та будівництву залізниці "Термез - Мазарі-Шаріф - Кабул - Пешавар", - зазначив Кабулжанов.

За підсумками зустрічі досягнуто низки двосторонніх домовленостей з обговорених питань, додав представник МЗС.

Делегацію Узбекистану на переговорах очолив заступник прем'єр-міністра, міністр інвестицій і зовнішньої торгівлі Сардор Умурзаков, афганську сторону представляв виконувач обов'язків заступника голови тимчасового уряду Абдул Саламом Ханафі.

Домовленості про нинішню зустріч було досягнуто 7 жовтня під час візиту делегації Узбекистану на чолі з міністром закордонних справ Абдулазізом Каміловим до Кабула. Тоді відбулися переговори з заступником глави тимчасового уряду з політичних питань Муллою Абдулом Кабіром.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА