15:43 18.10.2021

"Нафтогаз" подав заперечення проти сертифікації "Північного потоку-2" німецькому регулятору - голова правління НАК

1 хв читати
"Нафтогаз" подав заперечення проти сертифікації "Північного потоку-2" німецькому регулятору - голова правління НАК

НАК "Нафтогаз України" подала заявку на участь у процесі сертифікації оператора "Північного потоку-2", повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко.

"Нафтогаз України", як національна компанія, яка очолює боротьбу за енергетичну безпеку України, відстоює національні інтереси, подала заявку на участь у процесі сертифікації оператора "Північного потоку-2" перед німецьким регулятором", - сказав він на прес-конференції в Києві у понеділок.

"Наша основна позиція полягає в тому, що "Північний потік-2" не може бути сертифікований, оскільки не забезпечено його повну відповідність європейському законодавству", - додав він.

Вітренко нагадав, що Україна є одним із основних учасників європейського ринку газу, зокрема купує значні обсяги на ринках ЄС, і зацікавлена в тому, щоб цей ринок був конкурентний. Тому сертифікація оператора "Північного потоку-2" завдасть шкоди конкуренції на європейському ринку, зокрема на німецькому, словацькому, угорському, чеському та австрійському ринках.

"Наголошу, питання не лише в тому, що Україна як транзитна країна страждає через те, що Росія використовує газ як енергетичну зброю та продовжує це робити. Ми зазначаємо, що є великі ризики для безпеки України та для безпеки регіону", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА