07:09 19.10.2021

Таліби підтримали кампанію ВООЗ з вакцинації афганців від поліомієліту

2 хв читати
Таліби підтримали кампанію ВООЗ з вакцинації афганців від поліомієліту

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вітала рішення керівництва руху "Талібан" підтримати кампанію ВООЗ і ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) з вакцинації афганських дітей по всій країні від поліомієліту, йдеться в заяві, опублікованій у вівторок на сайті організації.

Вакцинація від поліомієліту розпочнеться 8 листопада і стане першою подібною акцією за три роки.

У результаті масштабної кампанії щеплення отримають близько трьох мільйонів дітей, зокрема - які проживають у віддалених районах країни. Поліомієліт, як нагадують у ВООЗ, небезпечне захворювання, що викликає параліч і смерть.

Для надійного захисту від інфекції необхідний прийом декількох доз пероральної вакцини.

"Щоб повністю ліквідувати поліомієліт, нам потрібен постійний доступ до всіх дітей Афганістану. Це - наш пріоритет", - наголосив представник ВООЗ в Афганістані Дапенг Луо, чиї слова цитує сайт.

За його словами, щоб повністю ліквідувати поліомієліт, ВООЗ потрібен постійний доступ до всіх дітей Афганістану.

Цього року в Афганістані виявлено лише один випадок дикого поліовірусу. У подібній ситуації у країни є всі шанси повністю ліквідувати хворобу, вважають фахівці ВООЗ. Майбутня кампанія націлена на запобігання нового спалаху і пом'якшення ризику передачі інфекції при переході через кордон з Пакистаном. Під час вакцинації діти віком від шести місяців до 5 років місяців також отримають вітамін А.

Зазначається, що широкомасштабна кампанія з імунізації від поліомієліту стала можливою завдяки переговорам між представниками ООН і руху "Талібан". Сторони також домовилися про відновлення вакцинації від кору і COVID-19, проте, на першому місці зараз поліомієліт.

На думку регіонального директора ВООЗ з питань країн Східного Середземномор'я Ахмеда Мандгалі, прагнення керівництва талібів якомога швидше розпочати кампанію з вакцинації від поліовірусу свідчить про його бажання зберегти функціонуючу систему охорони здоров'я і запобігти спалаху небезпечних захворювань.

Представники Міжнародної організації з міграції (МОМ) також повідомили про заходи щодо підтримки системи охорони здоров'я Афганістану: у чотири прикордонних провінції спрямовані мобільні медичні бригади. Допомога буде надана і лікувальним установам в Кабулі.

При цьому в ООН наголошують своє занепокоєння у зв'язку з безпекою персоналу і повідомляють, що це питання залишається головним пунктом у переговорах з талібами. Рух "Талібан", як повідомляється, обіцяв захищати гуманітарних співробітників, а також дозволити жінкам з числа такого персоналу продовжити роботу.

У ВООЗ і ЮНІСЕФ закликали владу на місцях пам'ятати про те, що гуманітарні співробітники та медики зберігають нейтралітет, їх головна турбота - надати допомогу жителям Афганістану, які вкрай потребують підтримки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА