20:32 19.10.2021

Нові правила міжрегіональних перевезень в Україні починають діяти з 21 жовтня - МОЗ

3 хв читати
Нові правила міжрегіональних перевезень в Україні починають діяти з 21 жовтня - МОЗ

З 21 жовтня в Україні починають діяти нові правила міжрегіональних перевезень, які було впроваджено у зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусу.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я у вівторок, вони передбачають можливість поїздки між регіонами лише для осіб, які мають COVID-сертифікат або довідку про вакцинацію.

При цьому уточнюється, що COVID-сертифікат, який видається на підставі одужання, хоч і передбачений у застосунку "Дія", проте наразі перебуває тільки на етапі тестування.

"Отримання паперової довідки наразі не передбачено. Громадяни зможуть використати такий COVID-сертифікат у "Дії", коли він стане доступним", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в Telegram.

У ньому також уточнюється, що наразі не існує затвердженої форми довідки про протипоказання до вакцинації проти COVID-19.

"Людей, які справді мають абсолютні протипоказання до щеплення в Україні, менше ніж 1%. Ідеться про важку алергічну реакцію на першу дозу вакцини (анафілактичний шок) або гіперчутливість до компонентів вакцини. Постанова №1236 не передбачає, що громадяни можуть пред'являти для міжрегіональних поїздок документ про протипоказання до вакцинації", - наголошують у МОЗ.

Там зазначають, що громадяни можуть зробити ПЛР-тест або експрес-тест на COVID-19 і використовувати його в поїздках між регіонами, а після вакцинації - використовувати цифровий сертифікат у застосунку "Дія".

Підходить і "жовтий" внутрішній COVID-сертифікат (про отримання першої дози), і "зелений" внутрішній COVID-сертифікат (про отримання повного курсу вакцинації).

"Паперову довідку про отримання першої дози вакцини проти COVID-19 може видати лікар, який робив щеплення. Ідеться про форму 063-О. Її також можна використовувати для поїздок міжрегіональним транспортом", - додають медики.

Як повідомлялося, на засіданні Кабінету Міністрів України від 11 жовтня внесли зміни до постанови №1236 про посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із "жовтим", "помаранчевим" чи "червоним" рівнем будуть дозволені за умови наявності в усіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного з документів:

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою вакцини або двома дозами вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом ПЛР або одужання особи від хвороби, дію якого підтверджено за допомогою Єдиного державного порталу електронних послуг, зокрема з використанням "Дії";

- негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що діє 72 години.

Нові правила стосуються і регулярних, і нерегулярних перевезень пасажирів. Ідеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний і залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не застосовуватимуться до міських і внутрішньообласних перевезень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА