12:52 20.10.2021

Ведуча ток-шоу на UA: Перший звинуватила ОПУ в тиску на журналістів, радник Єрмака це спростовує

3 хв читати
Ведуча ток-шоу на UA: Перший звинуватила ОПУ в тиску на журналістів, радник Єрмака це спростовує

Телеведуча ток-шоу "Зворотний відлік" на суспільному телеканалі "UA: Перший" Мирослава Барчук звинуватила Офіс президента в систематичному тиску на журналістів, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в ОП немає заборон для народних депутатів із фракції "Слуга народу" на відвідування ефірів.

"Ну що ж, пора про це сказати вголос. Обслуговуючий персонал Андрія Єрмака звинуватив ток-шоу "Зворотний відлік" у недотриманні журналістських стандартів (відсутність балансу думок учора в студії). Я не зважала б на це інформаційне кілерство від анонімних Telegram-каналів і колишніх журналістів, якби вони не були симптомом набагато серйознішої проблеми", - написала Барчук на своїй сторінці у Facebook.

Так, телеведуча заявила, що Офіс президента "давно і жорстко контролює присутність на ефірах народних депутатів від фракції "Слуга народу".

"Кандидати на ефіри узгоджуються з контактною особою М.Подоляка в ОП. Це не новина ... По-друге, останнім часом ОП висуває нашій редакції умови та ставить ультиматуми щодо присутності "слуг народу" на ефірах", - наголосила вона.

Барчук назвала це "першими дзвіночками" - загрозою свободі слова та незалежній журналістиці загалом.

У свою чергу радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення і наголосив, що в Офісі президента України відсутні будь-які заборони для представників влади, зокрема для народних депутатів із фракції "Слуга народу" на відвідування ефірів телеканалів.

"У нас точно немає конфліктів із журналістами різних редакцій і в нас точно немає якихось заборон на відвідування ефірів. Єдине, що справді цікавить завжди, - це готовність того чи іншого нашого спікера до конкретного ефіру. Чи розуміє він у повному обсязі наші (ОП - ІФ) ініціативи, чи може він їх виразно висловити, чи немає в його словах протиріччя зі словами інших наших спікерів - все-таки позиція партії влади має бути чіткою", - розповів Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Для Офісу президента, за словами Подоляка, принципово, щоб представники влади, які з'являються в медіа, були підготовлені для дискусії та могли озвучити змістовну позицію.

Також, коментуючи заяву Барчук, Подоляк наголосив, що місія будь-якого суспільного мовника полягає в неупередженості та вмінні незаангажовано представити різні політичні погляди.

"Якщо ведучі та редактори суспільного мовника дотримуються цього стандарту, то кожен глядач це бачить. Але якщо ведучі та редактори навіть не намагаються дотримати баланс, якщо їхні особисті політичні погляди домінують над стандартами суспільного мовника, якщо вони випускають, припустимо, умовну програму, яка більше схожа на партійне телебачення, то це не може не викликати складнощів із запрошенням гостей у програму. Будь-яка людина точно не захоче, щоб її банально використали в маніпулятивному ефірі як завідомо й необґрунтовано негативного персонажа", - сказав радник глави Офісу президента.

Радник Єрмака додав, що "якщо редактори, продюсери, ведучі самі вважають незбалансованість і заангажованість нормою для громадського мовника, то це заслуговує на обговорення й аналіз ситуації тільки на рівні каналу".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Палата представників США відхилила всі поправки до законопроєкту про допомогу Україні

Литва передала Україні легкий штурмовик L-39 Albatros

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА