15:36 20.10.2021

У кожного десятого співробітника харчоблоків у навчальних закладах України виявлено золотистий стафілокок - МОЗ

2 хв читати
У кожного десятого співробітника харчоблоків у навчальних закладах України виявлено золотистий стафілокок - МОЗ

Регіональні Центри контролю і профілактики хвороб МОЗ України за 8 днів (з 11 по 19 жовтня) проведення раптових перевірок працівників харчоблоків у навчальних закладах на наявність золотистого стафілокока обстежили 9 117 осіб, у 10% з яких виявили зазначену бактерію.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я в середу, під час перевірок було обстежено 3 951 співробітника харчоблоків у закладах дошкільної освіти, 4610 - у закладах загальної середньої освіти, 44 - у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 436 - в інтернатах, 76 - в інших закладах.

"За результатами обстежень 940 осіб мають позитивний результат тесту на носійство стафілокока, серед них: 422 особи — у закладах дошкільної освіти, 455 — у закладах загальної середньої освіти, три — в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, 55 — у інтернатах, п'ять — у харчоблоках інших закладів. Виявлених носіїв інфекцій буде відсторонено від роботи на час лікування й до повного одужання", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що результати ще 2 283 досліджень очікуються.

"Раптові перевірки відбулися в 3002 закладах. Перевірили 1410 закладів дошкільної освіти, 1477 закладів загальної середньої освіти, вісім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, 77 інтернатів, 30 інших закладів", - зазначають у МОЗ.

Там уточнюють, що перевірки здійснюють регіональні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України спільно з державною установою "Житомирський обласний лабораторний центр" на виконання постанови головного державного санітарного лікаря України від 07.10.2021 року №15 "Щодо організації проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, дитячих будинках-інтернатах у зв’язку погіршення епідемічної ситуації".

Як повідомлялося, у вересні стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я відновить перевірки працівників на золотистий стафілокок у зв'язку з масовим отруєнням 92 дітей у Хмельницькому навчально-виховному об'єднанні №1 "Школа-дитячий садок".

За результатами розслідування спалах стався через зараження золотистим стафілококом сировини та готових страв від чотирьох працівників харчоблока закладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА