11:28 21.10.2021

КС змінив порядок денний, внісши справу щодо так званої земельної реформи - Совгиря

1 хв читати
КС змінив порядок денний, внісши справу щодо так званої земельної реформи - Совгиря

Конституційний Суд України змінив раніше сформований порядок денний, внісши до розгляду справу щодо так званої земельної реформи, такі непрозорі дії суду підтверджують необхідність реформування законодавства, заявляє представниця Верховної Ради в КС Ольга Совгиря.

"Сьогодні Конституційний Чуд змінив раніше оприлюднений порядок денний на цей тиждень і вніс до нього справу за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень першого речення частини першої статті 13, частини першої статті 14 Конституції України (одна зі справ, яка стосується так званої земельної реформи)", - написала Совгиря у своєму Telegram-каналі в четвер.

При цьому вона наголосила, що чинний закон "Про Конституційний Суд України" фактично не регулює спосіб формування порядку денного, що дає можливість вносити справи до порядку денного навіть безпосередньо перед їх розглядом.

"Такі непрозорі дії Конституційного Суду щодо формування порядку денного і розгляду справ вкотре підтверджують потребу в реформуванні законодавства, яке регулює порядок розгляду справ Конституційним Судом", - підсумувала представниця Верховної Ради в КС.

Джерело: https://t.me/VRU_CCU_news/312

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА