13:06 21.10.2021

До порту Одеси прибуло науково-дослідне судно Belgica, передане Україні Бельгією

2 хв читати
До порту Одеси прибуло науково-дослідне судно Belgica, передане Україні Бельгією

У четвер, 21 жовтня, в Одеський порт прибуло науково-дослідне судно Belgica. Переданий Королівством Бельгія Україні теплохід пришвартувався біля 18-го причалу морського вокзалу о 11:10 годині ранку, повідомляє Адміністрація морських портів України в соцмережі Facebook.

"Найближчим часом НДС Belgica отримає нову назву й ходитиме під українським прапором із портом приписки - Одеса. У складі бази експедиційного флоту УкрНЦЕМ цей плавучий лабораторний комплекс планується використовувати для проведення наукових досліджень у Чорному й Азовському морях", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що судно вийшло з порту Зебрюгге 1 жовтня з українським екіпажем і командою з 16 іноземних учених на борту. Як повідомляє Український науковий центр екології моря (УкрНЦЕМ), під час переходу з Північного до Середземного й далі в Чорне море вчені на борту судна відбирали проби морської води та донних відкладень для скринінгу глибин на наявність забруднювачів і мікропластику, аналізу поширення і стану морських мікроорганізмів. Для цього на борту ПДВ Belgica обладнані п'ять діючих лабораторій (рибальства, гідрологічна, хімічна, біохімічна та мікробіологічна).

Судно побудували у 1984 році та всі 37 років використовували для наукових і практичних досліджень з освоєння морського шельфу, зокрема під час підготовки до будівництва морських бурових платформ і вітроелектростанцій.

ТТХ НДС Belgica: Довжина - 51,12 м, ширина - 10 м, осадка - 4,6 м, водотоннажність - 1200 т. Дальність автономного плавання - 20 тис. морських миль (37 тис. км) за швидкості 12 вузлів (22 км/год). Максимальна швидкість - 13,5 вузлів (25 км/год).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА