16:19 21.10.2021

Держекоінспекція повідомляє про пилову бурю в Кривому Розі

2 хв читати
Держекоінспекція повідомляє про пилову бурю в Кривому Розі

У місті Кривому Розі спостерігається пилова буря, яка може становити загрозу для населення, повідомляється в прес-релізі Державної екологічної інспекції (ДЕІ) з посиланням на голову відомства Андрія Мальованого.

За його словами, 20 жовтня міська система моніторингу повітря зафіксувала перевищення норм щодо вмісту пилу - значення становили від 0,2 до майже 0,4 мг/куб. м за норми 0,15 мг/куб. м.

"Таке природне явище, як пилова буря, частішає на території України, що пов'язано з посиленням змін клімату. Тривала відсутність опадів викликає пересушування ґрунту, а сильний вітер піднімає верхній шар землі, що призводить до запиленості повітря на великій території. Так, 21 жовтня Укргідрометцентр повідомляє про сильні пориви вітру до 15-20 м/с у більшості областей України. У ДСНС попереджають про жовтий рівень небезпеки", - констатував голова ДЕІ.

За словами Мальованого, в Кривому Розі пилова буря посилюється наявністю великої кількості гірничодобувних підприємств і кар'єрів.

"У результаті сильного вітру небезпечні сполуки і дрібнодисперсні частинки з територій промислових об'єктів потрапляють у повітря. Це становить загрозу для здоров'я людей", - наголосив голова відомства.

У Держекоінспекції рекомендують мінімізувати пересування містом; на вулиці необхідно захистити обличчя тканинною пов'язкою або маскою, за можливості надіти окуляри; якщо є зволожувачі повітря, включити їх, робити вологе прибирання декілька разів за день; для людей із захворюваннями дихальних шляхів важливо мати під рукою ліки, інгалятори.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА