17:48 26.10.2021

Порошенко взяв під опіку сім'ю першого заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Джелялова, незаконно утримуваного в Криму, – адвокат

2 хв читати
Порошенко взяв під опіку сім'ю першого заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Джелялова, незаконно утримуваного в Криму, – адвокат

П'ятий президент України Петро Порошенко взяв під опіку сім'ю заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, якого незаконно затримали в окупованому Криму, повідомив адвокат Микола Полозов.

"Обговорювали і справу проти Нарімана Джелялова та братів Ахтемових, яких наразі переслідують на окупованій території нібито за вчинення диверсії. В багатьох моментах, що стосуються тактики та стратегії захисту українських політв'язнів, наші погляди збігаються. Петро Порошенко чудово розуміє специфіку таких справ. Від імені партії та українців, котрі її підтримують, Петро Порошенко запропонував, як це казали раніше, "взяти шефство" над дітьми Нарімана Джелялова та надавати його сім'ї на постійній основі матеріальну допомогу", - написав Полозов за підсумками зустрічі з Порошенком у соцмережі Facebook.

Він нагадав, що підтримки на сьогодні потребують понад 200 дітей українських політв'язнів, батьків яких було незаконно засуджено в Росії, і висловив сподівання, що приклад Порошенка "надихне інших небайдужих до чужої біди громадян України "взяти шефство" над дітьми політв'язнів в окупованому Криму й надати їм посильну допомогу.

Як повідомлялося, співробітники ФСБ 4 вересня затримали в окупованому Криму Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеїнова. Вранці 4 вересня після обшуків у будинку було затримано заступника голови меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. Поліція РФ порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 167 КК РФ (навмисне знищення або пошкодження майна) через "механічне" пошкодження газопроводу в селі Перевальному, яке розташоване на дорозі з Сімферополя в бік Ялти.

6 вересня окупаційний "суд" у Криму незаконно обрав трьом затриманим кримським татарам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Так, Джелялова і братів Ахтемових заарештували на 60 діб, до 4 листопада, за підозрою в нібито причетності до пошкодження газопроводу в с. Перевальному 23 серпня. Їх триматимуть під вартою в СІЗО м. Сімферополя.

За даними української влади, співробітники російських спецслужб катували затриманих кримчан та застосовували до них фізичне й психологічне насильство.

8 жовтня адвокатам стало відомо, що Джелялова вивезли з СІЗО Сімферополя, де його утримували останній місяць, та перемістили до 15-го відділення Кримської республіканської психіатричної лікарні №1 ім. М.І. Балабана. Це відділення, де проводиться стаціонарна психологічно-психіатрична експертиза щодо підслідних осіб, які утримуються під вартою. Раніше Наріман Джелялов відмовився проходити психіатричну експертизу, оскільки підстав для її призначення не було.

Джерело: https://www.facebook.com/nikolay.polozov/posts/4562332107165483

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА