06:50 27.10.2021

Екіпаж корабля Crew Dragon-3 прибув на космодром на мисі Канаверал

2 хв читати
Екіпаж корабля Crew Dragon-3 прибув на космодром на мисі Канаверал

Екіпаж корабля Crew Dragon-3 американської компанії SpaceX, який 31 жовтня має стартувати до Міжнародної космічної станції (МКС), у вівторок прибув на космодром на мисі Канаверал у Флориді, повідомило NASA.

До складу екіпажу входять астронавти NASA Раджа Чарі (командир), Том Маршберн (пілот) та Кайла Беррон, а також астронавт Європейського космічного агентства (ESA) німець Маттіас Маурер.

Запуск корабля за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX планується здійснити 31 жовтня о 02:21 за часом Східного узбережжя США зі стартового майданчика LC-39А Космічного центру імені Кеннеді.

Стикування пілотованого корабля заплановано на 1 листопада. Екіпаж працюватиме на станції шість місяців.

Він замінить на МКС чотирьох астронавтів, які перебувають там із кінця квітня у рамках місії Crew Dragon-2. До складу екіпажу Crew Dragon-2 входять представники одразу трьох космічних агентств - астронавти NASA Меган Макартур та Шейн Кімбро, астронавт ESA Томас Песке та астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде.

Протягом кількох днів обидва екіпажі одночасно перебуватимуть на станції. Повернення Crew Dragon-2 на Землю передбачається 4 листопада. Капсула, що спускається, повинна буде за допомогою парашутної системи м'яко приводнитися в Атлантиці поблизу Флориди.

Crew Dragon є американським багаторазовим пілотованим космічним кораблем нового покоління, розробленим компанією SpaceX. Він може доставляти на борт МКС до семи осіб екіпажу.

Перший тестовий політ у безпілотному режимі корабель здійснив 2 березня 2019 року. У рамках випробування він зістикувався зі станцією, а згодом успішно повернувся на Землю. Перший запуск із екіпажем відбувся 30 травня 2020 року. У вересні на МКС у рамках туристичної місії Inspiration4 побував корабель Crew Dragon із чотирма астронавтами-аматорами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА