17:58 27.10.2021

На Осокорках відкриють екологічні парки площею майже 300 гектарів

3 хв читати

Біля озера Тягле у Дарницькому районі планують відкрити новий парк, який розміститься площею майже 300 гектарів.

Про це повідомили на брифінгу з ініціативи створення парку "Осокорки" сьогодні у Києві.

На території планують розмістити зону для прогулянок, активного відпочинку, барбекю та контактний зоопарк. Ідею повністю підтримали і представники громади, і місцевої та центральної влади.

Місто планує залучити інвестиційні кошти та побудувати справді перлину – парк, куди їздитимуть не лише жителі району, а й усі кияни та гості міста. Загалом очікують до 3 мільйонів відвідувачів щороку.

Представники ГО "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки" звернулися до влади з ініціативою створення зони відпочинку для киян. Адже єдина така зона у Дарницькому районі – це парк Партизанської слави, куди не всі мешканці району можуть дійти пішки. Тож влада Києва підтримала ініціативу, адже такий парк – гостра потреба для мешканців Осокорків та Позняків.

"Дарницький район має щільну забудову, щільний інтенсивний трафік, мала кількість зелених зон – все це впливає на екологію району та мікрорайону, – каже заступник голови КМДА Микола Поворозник. – Тому ми підтримуємо створення зелених зон. Адже спальні райони – не лише місця, куди люди приходять ночувати”.

Дарницький район налічує 343 тисячі жителів, а найближчим часом їх кількість має збільшитися до 440 тисяч. Район фактично позбавлений зелених зон та рекреаційних територій.

"На жаль, територія навколо озера Тягле знаходиться у незадовільному стані. Страждає від сміття, бруду і не дає жителям району можливості безпечно гуляти навколо цієї території", - каже голова громадської організації "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки" Сергій Машовець .

До реалізації проекту залучили навіть керівника ГО "Фельдман Екопарк" – щоби поділився досвідом створення у Харкові парку, куди спеціально приїжджають туристи з інших міст України.

"Фельман Еко-парк" пройшов великий шлях, у тому числі юридичний, тому ми готові поділитися своїм досвідом та створити такий парк у Києві", - сказав директор ГО "Фельдман Екопарк" Володимир Андрющенко.

Підтримку створення парку висловив голова парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

"Комітет постійно підтримує питання збереження та розвитку природно-заповідного фонду України. Цей парк, який, я сподіваюся, з'явиться в Києві, має стати не лише великим та сучасним, а також має стати прикладом для збереження існуючих екосистем та їх розвитку", – зазначив голова Комітету.

В уряді також вважають цю ініціативу дуже корисною та готові приєднатися до її підтримки.

"Міністерство у своїй програмі наголошує на необхідності збільшення природно-заповідного фонду України до 15%. Тому створення нових парків та заказників Міністерство завжди підтримує", - зазначив заступник міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА