17:20 28.10.2021

Меркель запросить Шольца на двосторонні зустрічі в рамках саміту G20

1 хв читати
Меркель запросить Шольца на двосторонні зустрічі в рамках саміту G20

Канцлер ФРН Ангела Меркель, яка залишає посаду, планує запросити Олафа Шольца на всі двосторонні зустрічі, які відбуватимуться в рамках саміту "групи двадцяти" цими вихідними, повідомляє в четвер агентство Bloomberg.

За словами представника уряду ФРН, Шольц разом із Меркель братиме участь у зустрічах зі світовими лідерами, зокрема у двосторонніх переговорах із президентом США Джо Байденом.

Інше джерело в німецькому уряді заявило агентству, що це рішення Меркель має "історичний характер". "Це один із рідкісних випадків, коли глава уряду представляє свого потенційного наступника у такому форматі", - додав він.

Зазначено, що голові соціал-демократів та нинішньому міністру фінансів Шольцу знадобиться ще кілька тижнів, щоб завершити переговори щодо формування коаліції із "Зеленими" та Вільною демократичною партією Німеччини.

Передбачається, що Шольца буде приведено до присяги як канцлера ФРН на початку грудня, до цього моменту Меркель виконуватиме функції канцлера.

Парламентські вибори у ФРН відбулися 26 вересня, перемогла Соціал-демократична партія Німеччини на чолі із Шольцем, партійний союз Меркель ХДС/ХСС опинився на другому місці. Переговори щодо формування уряду тепер ведуть соціал-демократи, "Зелені" та Вільна демократична партія Німеччини.

Саміт лідерів G20 відбудеться 30-31 жовтня у Римі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА