22:00 01.11.2021

Терехова підтримали 50,66% виборців

2 хв читати
Терехова підтримали 50,66% виборців

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов набрав найбільшу кількість голосів на позачергових виборах міського голови.

"Найбільшу кількість голосів виборців у єдиному одномандатному виборчому окрузі набрав... Терехов Ігор Олександрович - 146 249. Це становить 50,66%", - оголосила результати на засіданні міської територіальної виборчої комісії у понеділок увечері голова міськтервиборчкому Олена Матвієнко.

Згідно з озвученим нею протоколом про результати голосування, у голосуванні взяли участь 288 645 виборців. 4878 бюлетенів було визнано недійсними. На другому місці – самовисуванець, колишній міський голова Харкова Михайло Добкін (82 008 голоси).

Матвієнко також запевнила, що жодної заяви про порушення до територіальної міської виборчої комісії не надходило.

Раніше у понеділок спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь Терехова на одній виборчій дільниці (+70 голосів) у Основ'янському районі та 9 дільницях (+347 голосів) у Новобаварському районі Харкова. Збільшення кількості голосів на підтримку Терехова відбувалося переважно за рахунок зменшення голосів на підтримку кандидата від ЄС Олександра Скорика та самовисуванця Костянтина Немічова.

Як повідомлялося раніше, згідно з результатами екзитполу, проведеного на замовлення Комітету виборців України соціологічним центром Human Research та компанією New Image Marketing (обидва входять до Харківської соціологічної мережі), у першому турі висуванця "Блоку Кернеса Успішний Харків" Ігоря Терехова підтримали 53,8% тих, хто проголосував. Його найближчого конкурента, самовисуванця Михайла Добкіна – 24,5%. Сам Добкін скептично оцінив результати екзитполу і заявив, що насправді набрав 35%, а Терехов – 41%.

За даними паралельного підрахунку голосів, проведеного Громадянською мережею ОПОРА, Терехова підтримали 50,06% (похибка трохи більше 1%), Добкіна – 28,21% (похибка 0,8%).

31 жовтня у Харкові пройшли позачергові вибори міського голови. Вони були призначені через смерть Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року. За даними міськвиборчкому, явка становила 28,29%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА