13:40 03.11.2021

В Інтерполі заявили про неможливість використання своїх каналів для розшуку Тихановської

1 хв читати
В Інтерполі заявили про неможливість використання своїх каналів для розшуку Тихановської

Інтерпол вважає за неможливе використовувати свої канали для розшуку екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, заявив керівник національного центрального бюро Інтерполу в республіці Дмитро Медведєв.

"Після вивчення наданих нами матеріалів спеціальна робоча група – структурний підрозділ генерального секретаріату (Інтерполу – ІФ) ухвалила рішення про неможливість використання каналів Інтерполу для розшуку цієї громадянки", – сказав Медведєв в ефірі телеканалу "Білорусь-1" у вівторок.

Водночас він зазначив, що Інтерпол ніколи не ставив під сумнів законність тих кримінальних справ, які було порушено в Білорусі.

"Інтерпол ніколи в жодному разі не ставить під сумнів законність тих кримінальних справ, які порушені на території Республіки Білорусь", - зазначив Медведєв.

За його словами, рішення про Тихановську є виключно дотриманням тих правил і норм, які є в Інтерполі.

Тихановська брала участь у президентських виборах у Білорусі після відмови ЦВК зареєструвати ініціативну групу її чоловіка Сергія Тихановського, якого згодом затримали. Згідно з офіційно оголошеними результатами виборів, Тихановська набрала трохи більше ніж 10% голосів виборців, посівши друге місце.

Низка країн ЄС визнає Тихановську лідером опозиційних сил Білорусі.

На початку квітня Комітет державної безпеки Білорусі включив Тихановську, члена президії Координаційної ради білоруської опозиції Павла Латушка, а також ще 15 громадян до переліку організацій та фізичних осіб, причетних до терористичної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА