09:26 05.11.2021

Мін'юст США обіцяє арешти кіберзлочинців найближчими тижнями

2 хв читати
Мін'юст США обіцяє арешти кіберзлочинців найближчими тижнями

Міністерство юстиції США найближчим часом здійснить більше арештів та інших операцій у рамках активізації діяльності щодо боротьби з кіберзлочинністю на території країни, заявила в четвер заступник генпрокурора США Ліза Монако.

"Ми не маємо наміру зупинятися, ми рухатимемося вперед, щоб притягнути до відповідальності тих, хто прагне знищити наші індустрії, перехоплювати дані, а також загрожувати економічній, національній та особистій безпеці", - сказала Монако в інтерв'ю агентству Associated Press (AP).

"Наступні дні і тижні ви побачите більше дій, які ви спостерігали минулого тижня", - додала вона.

Водночас агентство нагадує, що минулого тижня Мін'юст США звинуватив росіянина Володимира Дунаєва у ймовірній участі в транснаціональній кіберзлочинній організації. Влада Південної Кореї 20 жовтня здійснила екстрадицію його до США.

За даними агентства, Монако зазначила, що незабаром буде більше арештів, вилучень коштів, одержаних хакерами як викуп.

Говорячи про ситуацію з кібератаками, які відбуваються з території Росії, заступник генпрокурора заявила, що США поки що не бачать там "суттєвих змін".

"Лише час покаже, що Росія може зробити у цій сфері", - наводить AP слова Монако.

Однак напередодні директор з кібербезпеки Білого дому Кріс Інгліс заявив, що США фіксують зниження кількості хакерських атак з території Росії. Він додав, що Вашингтон наразі не виявив причини цієї тенденції.

"Поки що зарано говорити про те, чи це відбулося завдяки зусиллям, докладеним росіянами, російським керівництвом", - додав він. Інгліс припустив, що іншою причиною зниження кількості кібератак могло стати те, що хакери, зіткнувшись із протидією з боку США, самі вирішили на якийсь час піти "в тінь".

Останніми місяцями США зіштовхнулися із серією потужних кібератак, метою яких було одержання викупу. Водночас влада країни приписувала низку з них хакерам із РФ.

Росія неодноразово відкидала всі звинувачення американської сторони.

Адміністрація президента США Джо Байдена зробила реагування на загрози кібербезпеці важливим пріоритетом. У травні американський лідер підписав виконавчий указ, спрямований на зміцнення федеральної кібербезпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА