15:38 05.11.2021

На наступній сесії ПАРЄ розглянуть питання екологічної безпеки в окупованому Криму

2 хв читати
На наступній сесії ПАРЄ розглянуть питання екологічної безпеки в окупованому Криму

На наступній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) розглянуть питання екологічної безпеки в Криму, тимчасово окупованому Росією, повідомила заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева.

"У рамках наступної сесії ПАРЄ (і наша постійна парламентська делегація у Раді Європи готується до цього засідання) питання екологічної безпеки, екологічної ситуації буде порушено", - сказала Ташева на прес-конференції у Києві у п'ятницю.

Вона також нагадала, що питання погіршення екологічної ситуації в Криму було порушено в рамках установчого саміту "Кримської платформи", який відбувся 23 серпня цього року, і залишається однією із пріоритетних тем діяльності "Кримської платформи". Крім того, Ташева запевнила, що питання екологічної ситуації на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополя є справді надзвичайно важливим питанням для представництва президента України в АР Крим.

"Ми на постійній основі відслідковуємо ситуацію в екологічній сфері на території Кримського півострова. Нами було виявлено значну кількість фактів знищення об'єктів природного заповідного фонду, незаконного видобутку корисних копалин, низку інших порушень з боку країни-окупанта. Цю інформацію ми систематизували та передавали до Офісу прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, на підставі чого було відкрито відповідні кримінальні провадження або доповнено вже наявні", - розповіла Ташева.

За її словами, факторами, що суттєво впливають на погіршення екологічної ситуації на території Кримського півострова, є діяльність на півночі Криму заводу "Кримський титан" та інших об'єктів хімічної промисловості, які є найбільшими забруднювачами повітря на тимчасово окупованій території Криму.

Іншими такими факторами є інтенсивний відбір окупаційною адміністрацією підземних вод, знищення об'єктів природного заповідного фонду, зокрема шляхом видобутку корисних копалин на їхній території або в безпосередній близькості до них, забруднення акваторії Чорного моря, зокрема у зв'язку із заходами бойової підготовки та щоденною діяльністю Чорноморського флоту РФ, інших військових формувань РФ, та реалізація масштабних інфраструктурних проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА