18:24 05.11.2021

Колишньому головлікарю запорізької лікарні, де в пожежі загинули люди, повідомлено про підозру, поліція намагається його знайти

1 хв читати
Колишньому головлікарю запорізької лікарні, де в пожежі загинули люди, повідомлено про підозру, поліція намагається його знайти

У рамках розслідування пожежі в запорізькій інфекційній лікарні слідство повідомило про підозру колишньому головному лікарю комунального некомерційного підприємства "Обласна інфекційна клінічна лікарня" Запорізької облради.

"Як і першому фігуранту кримінального провадження - завідувачу господарсько-обслуговуючого персоналу, колишньому головному лікарю інкримінують порушення правил безпеки, що спричинило загибель людей. Наразі поліція встановлює місцезнаходження останнього", - повідомив відділ комунікації поліції Запорізької області в суботу.

Як повідомлялося, в ніч на 4 лютого 2021 року виникло займання в одній із палат-боксів реанімаційного відділення обласної інфекційної лікарні. В пожежі загинули чотири людини, серед них медичний працівник. Ще двоє пацієнтів дістали опіків та отруєння продуктами горіння.

Правоохоронці повідомили 4 лютого про підозру завідувачу господарсько-обслуговуючого персоналу лікарні у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель людей) та ч. 2 ст. 272 КК (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримуватися, що спричинило загибель людей).

Колишньому головлікарю інфекційної обллікарні повідомлено про підозру за тими самими статтями - ч.2 ст. 270 і ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу.

"Наразі підозрюваний ухиляється від слідства, у зв'язку з чим поліція вживає заходів щодо його розшуку", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА