08:01 11.11.2021

ЄСПЛ закликав Саакашвілі припинити голодування та зобов'язав керівництво Грузії інформувати про його здоров'я

2 хв читати
ЄСПЛ закликав Саакашвілі припинити голодування та зобов'язав керівництво Грузії інформувати про його здоров'я

Страсбурзький суд закликає колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі припинити голодування, заявив журналістам адвокат екс-президента Ніка Гварамія.

"Ми отримали відповідь від ЄСПЛ, у якій зазначено, що Страсбурзький суд закликає Міхеіла Саакашвілі припинити голодування, отже, водночас визнає той факт, що Саакашвілі справді голодує", - заявив на брифінгу Гварамія.

Він зазначив, що ЄСПЛ зобов'язав керівництво Грузії інформувати про стан здоров'я Саакашвілі та про всі проведені медичні втручання.

За його словами, адвокати отримали відповідь на направлену скаргу на невідповідні медичні умови для Саакашвілі, який понад місяць продовжує голодування.

Рішення ЄСПЛ, надіслане адвокатам та міністерству юстиції, прокоментував у соцмережах голова Мін'юсту Грузії Раті Брегадзе.

"Страсбурзький суд не задовольнив вищезгадане клопотання заявника і, замість того, щоб перевести його до цивільної клініки держави, закликав сторону-заявника припинити голодування. Уряд Грузії має надати Європейському суду з прав людини інформацію про здоров'я та безпеку заявника до 24 листопада 2021 року", – додав Брегадзе.

Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі, після чого поміщений до в'язниці у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). 9 листопада адвокат Саакашвілі Бека Басилая повідомив із посиланням на представника Тбіліського міського суду, що його клієнт має бути присутнім у суді 10 листопада.

Раніше міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що його відомство не рекомендує проводити процес у суді та пропонує зробити це у в'язниці. За словами міністра, Мін'юст дає таку рекомендацію задля безпеки самого Саакашвілі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА