13:45 15.11.2021

В ОАСК оскаржують відсторонення від роботи невакцинованих від COVID-19 та перевірку сертифікатів вакцинації у громадських місцях

1 хв читати
В ОАСК оскаржують відсторонення від роботи невакцинованих від COVID-19 та перевірку сертифікатів вакцинації у громадських місцях

В Окружному адміністративному суді Києва оскаржують відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 та перевірки сертифікатів вакцинації у громадських місцях.

Згідно з повідомленням прес-служби суду, в ОАСК зареєстровано чотири позови до Державного космічного агентства України щодо оскарження наказів про відсторонення від роботи. Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправними та скасувати накази, якими вони були відсторонені від роботи, та відновити їх на роботі.

Крім того, ОАСК відкрив провадження у справі про оскарження окремих положень постанови №1236 від 9.12.2020 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Зокрема, позивач, крім іншого, просить суд скасувати п. 18 зазначеної постанови щодо надання права працівникам Нацполіції, Нацгвардії, посадовим особам, уповноваженим органами місцевого самоврядування проводити на вулицях, у парках, інших громадських місцях (закладах громадського харчування, розважальних закладах, транспорті) вибіркову перевірку документів та документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України доручив керівникам державних органів, керівникам підприємств, закладів та організацій забезпечити відсторонення невакцинованих працівників від роботи з 8 листопада до моменту вакцинації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА