18:39 15.11.2021

NASA відкладає висадку астронавтів на Місяць

2 хв читати
NASA відкладає висадку астронавтів на Місяць

Генеральна інспекція Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) вважає, що доведеться перенести дату висадки астронавтів на Місяць, а також місій, що передують їй, ідеться в доповіді інспекції.

"Враховуючи час, який знадобиться на розробку та проходження випробувань у повному обсязі HLS (космічного корабля для висадки астронавтів на Місяць - ІФ) і нових скафандрів, ми вважаємо, що місію з висадки астронавтів на Місяць, яка, згідно з графіком NASA, запланована на кінець 2024 року, буде перенесено на кілька років уперед", - ідеться в доповіді інспекції.

За даними інспекції, також зсунуться дати інших місій програми "Артеміда", першої - безпілотної, в рамках якої космічний корабель вийде на орбіту Місяця і повернеться на Землю, і другої - пілотованої, під час якої корабель з екіпажем на борту вийде на місячну орбіту, після чого повернеться назад на Землю.

"Тепер, коли складові місії "Артеміда-1" інтегруються і тестуються в Космічному центрі імені Кеннеді, за нашими оцінками, NASA буде готове до її запуску до літа 2022 року, а не до листопада 2021 року, як раніше планувалося", - йдеться в повідомленні.

"Крім того, незважаючи на те, що початок місії "Артеміда-2" був запланований на кінець 2023 року, ми прогнозуємо, що її буде відкладено як мінімум до середини 2024 року через підготовку до повторного використання корабля Orion, який буде задіяний у першій місії", - наголошується в доповіді.

Також у доповіді зазначено, що NASA не має інформації про точну вартість здійснення програми, проте управління має намір витратити на неї близько $93 млрд до 2025 податкового року. Управлінню доведеться шукати нові шляхи, щоб знизити витрати на розробку підсистем, а також космічного корабля Orion і ракети-носія Space Launch System, інакше програму в її нинішньому вигляді доведеться переглянути.

Програму "Артеміда" було оприлюднено у вересні 2020 року. Її головна мета - через 55 років повернути людину на місячну поверхню в 2024 році. Крім того, планується будівництво навколомісячної станції та підготовка умов для можливої колонізації Місяця в майбутньому.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА