17:33 17.11.2021

СБУ провела обшуки в одного з топ-менеджерів "ArcelorMittal Кривий Ріг" через нібито неповну сплату ренти за користування надрами, компанія заперечує звинувачення

3 хв читати
СБУ провела обшуки в одного з топ-менеджерів "ArcelorMittal Кривий Ріг" через нібито неповну сплату ренти за користування надрами, компанія заперечує звинувачення

Служба безпеки України (СБУ) в середу вручила одному з топ-менеджерів найбільшого в країні Криворізького гірничо-металургійного комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" ("АМКР", Дніпропетровська обл.) повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "АМКР", у будинку топ-менеджера, ім'я якого не називається, в середу також проведено обшуки, при цьому нічого компрометуючого знайдено не було.

При цьому уточнюється, що СБУ звинувачує "АМКР" у неповній виплаті рентної плати за користування надрами в 2015-2019 роках. Справа залишається незакритою з жовтня 2020 року. Компанія завжди відкидала ці звинувачення і цікавилася, чому податковий спір розслідує СБУ, а не Державна фіскальна служба.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" оскаржує необґрунтовані обвинувачення, що стали підставою для цієї кримінальної справи. Згідно з інформацією "АМКР", ще 4 листопада поточного року Дніпропетровський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь компанії, знявши всі звинувачення. Податкові органи мають 30 днів на оскарження рішення суду.

У зв'язку з цим "ArcelorMittal Кривий Ріг" не може зрозуміти, які підстави для сьогоднішніх ранкових обшуків, враховуючи, що щодо цього податкового питання з боку компанії немає непогашених виплат.

Крім того, компанія справді переглянула свої процедури зі сплати податків з урахуванням чинного закону та судової практики, щоб привести їх у повну відповідність до підходу, використовуваному іншими гірничодобувними компаніями.

"Після приватизації криворізького промислового гіганта 16 років тому компанія неодноразово зверталася до уряду України з проханням створити рівні умови для всіх підприємств. Проте протягом кількох останніх років правоохоронні та контролюючі органи закидають компанію надуманими звинуваченнями, жодне з яких наразі не було підтверджено результатами судових розглядів. "АМКР" вважає сьогоднішні дії СБУ черговим прикладом необґрунтованої ворожості до міжнародної компанії, яка вже інвестувала $10 млрд в економіку України", - резюмується в інформації підприємства.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - один із найбільших платників податків України. У 2015-2019 рр., тобто за оспорюваний період з виплати податків, підприємство сплатило до бюджету України понад 40 млрд грн податків і виплат, зокрема 1,8 млрд грн рентної плати за користування надрами та 2,1 млрд грн податку (плати) за землю.

За вісім місяців 2021 року компанія виплатила 9,3 млрд грн податків і зборів - це еквівалент сукупної зарплати всіх українських учителів за 18 місяців, і цього достатньо, щоб уряд України оплатив усі вакцини проти COVID-19, необхідні цього року, наголошується в інформації "ArcelorMittal Кривий Ріг".

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано у "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше – в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА