07:48 18.11.2021

Бельгійцям доведеться знову носити маски у приміщенні та працювати переважно вдома

2 хв читати
Бельгійцям доведеться знову носити маски у приміщенні та працювати переважно вдома

Уряд Бельгії ухвалив рішення про посилення обмежувальних заходів для стримування поширення коронавірусу: у країні знову стає обов'язковим носіння масок у приміщенні, а співробітників переводять на дистанційний режим роботи мінімум на чотири дні на тиждень, повідомили європейські ЗМІ у середу.

Маски потрібно буде носити всім, хто перебуває в закритих приміщеннях, наприклад, у кафе та ресторанах, при цьому за столиками можна буде сидіти без захисних засобів.

Норми поширюватимуться на мешканців країни віком від 10 років, раніше віковим обмеженням було 12 років.

До середини грудня бельгійцям доведеться працювати з дому чотири дні на тиждень, а потім – три дні.

Офіційне рішення щодо нічних клубів поки не оголошено, проте не виключається, що їм доведеться перевіряти відвідувачів на COVID-19, щоб уникнути носіння масок.

Обмеження, які набудуть чинності з 20 листопада, були схвалені на тлі зростання захворюваності на COVID-19 у Бельгії, де йде четверта хвиля захворюваності.

За даними Європейського центру з профілактики та контролю захворювань, у Бельгії спостерігається один із найвищих показників захворюваності на душу населення в ЄС: за останні два тижні на сто осіб припадає один випадок інфікування.

Раніше Бельгія ввела правило про обов'язкове пред'явлення QR-коду для відвідування ресторанів і театрів: щоб потрапити всередину, жителям країни потрібно показати сертифікат, що підтверджує вакцинацію, недавнє одужання від коронавірусу або негативний тест ПЛР.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА