19:48 22.11.2021

Більшість категоризованих готелів України забезпечила стовідсоткову вакцинацію співробітників

2 хв читати
Більшість категоризованих готелів України забезпечила стовідсоткову вакцинацію співробітників

Більшість категоризованих готелів України забезпечила стовідсоткову вакцинацію співробітників, повідомила президент Асоціації готелів та курортів України (UHRA) Ірина Седлецька агентству "Інтерфакс-Україна" під час церемонії вручення "знаку безпеки" столичному готелю "Президент Готель".

"Офіційних даних про кількість вакцинованих співробітників готельної галузі немає. Але з того, що ми знаємо на рівні асоціації, велика частина категоризованих готелів забезпечила 100% вакцинацію своїх співробітників. Це серйозний рівень, якого ми досягли за три місяці злагодженої роботи держави і професійної "спільноти", - сказала вона.

За словами голови Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) Мар'яни Олеськів, про 100% вакцинацію заявили під час нещодавньої зум-наради і гірськолижні курорти. Щоб отримати "знак безпеки", охочі мають подати пакет документів.

Як повідомлялося, ДАРТ розробив проект постанови Кабінету міністрів щодо затвердження порядку реалізації пілотного проекту "Свідоцтво безпеки об'єктів розміщення". Порядок встановлює регламент моніторингу та оцінки об'єктів розміщення (готелів) відповідно до тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідеміологічних заходів у готелях на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби, затвердженою постановою головного державного санітарного лікаря від 12 травня 2020 року №22.

Першими "знак безпеки", що підтверджує повну вакцинацію персоналу, отримали готелі Light Hotel (3 зірки) у Дніпрі та "Президент Готель" (4 зірки) у Києві.

За словами Седлецької, інформацію про порядок отримання "знаку безпеки" активно поширюватиме ДАРТ та UHRA. При цьому експерт висловила сподівання, що список готелів зі 100% вакцинацією персоналу буде швидко поповнюватися.

"Аналогічні державні програми підтвердження безпеки застосовуються в багатьох країнах. Для нас важливим є планування року при відчутті підтримки держави, - це легше. Ми бачимо повернення іноземних туристів. Готельна галузь зуміла наростити завантаження до 42%, розраховуємо в наступному році подолати позначку беззбитковості в 50%", - сказала Седлецька.

На сьогодні свою категорію отримали або підтвердили 528 готелів із майже 2800 працюючих на території України.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА