20:40 23.11.2021

ПТРК Javelin у зоні ООС не використовувалися

2 хв читати
ПТРК Javelin у зоні ООС не використовувалися

Начальник прес-служби об'єднаних сил Ярослав Мельничук спростовує інформацію про те, що протитанкові ракетні комплекси (ПТРК) Javelin, поставлені США Україні в рамках пакета військової допомоги, використовувалися в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі.

"Станом на зараз на Донбасі "Джавеліни" не використовувалися. Речник ОС пообіцяв, що як тільки "Джавеліни" використають проти російсько-окупаційних військ, українці одразу про це дізнаються", - пише видання "Українська правда", якому Мельничук дав коментар, у вівторок увечері.

У свою чергу головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що ПТРК Javelin використовувалися під час навчань на полігоні "Широкий лан".

"Враховуючи досвід бойових дій у районі проведення Операції об’єднаних сил, сьогодні ми відпрацювали нову тактику їхнього застосування в бойових умовах і продемонстрували командирам бригад і полків. Ми також показали їхнє комплексне застосування в умовах ночі та поганої видимості. Інструкторсько-методичне заняття на полігоні "Широкий лан" відбувається у рамках підбиття підсумків діяльності Збройних сил України за 2021 рік. Ми ставимо за мету опрацювати єдині погляди на організацію та проведення заходів підготовки військ (сил) у 2022 навчальному році з урахуванням іноземного досвіду та досвіду, здобутого Збройними силами України на сході", - написав він у Facebook у вівторок увечері.

Раніше народний депутат фракції "Слуга народу", голова парламентського підкомітету з питань оборонної промисловості Ігор Копитін підтвердив інформацію про використання в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі протитанкових ракетних комплексів Javelin. "Днями поширилась інформація щодо того, що в зоні ООС використали протитанковий ракетний комплекс Javelin. Так, це правда. Наші воїни використали його під час ведення бою. Поки що не маю права розголошувати, де це відбулося і за яких обставин", - написав він у Facebook.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА