18:09 24.11.2021

ВООЗ занепокоєна "хибним почуттям безпеки" в низці країн через вакцинацію проти COVID-19

2 хв читати
ВООЗ занепокоєна "хибним почуттям безпеки" в низці країн через вакцинацію проти COVID-19

Директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус в середу висловив занепокоєння "хибним почуттям безпеки", що виникло в низці країн через вакцинацію проти COVID-19, і нагадав, що вакциновані люди все одно мають дотримуватися заходів безпеки від коронавірусу.

"Ми занепокоєні хибним почуттям безпеки в багатьох країнах і спільнотах, нібито вакцини закінчили пандемію COVID-19, і вакциновані люди не повинні дотримуватися інших заходів", - заявив на прес-конференції Адханом Гебреєсус.

Він зазначив, що"вакцини рятують життя, але вони не можуть повністю запобігти передачі коронавірусу".

Глава ВООЗ закликав дотримуватися заходів проти коронавірусу – носіння масок, дотримання соціальної дистанції й уникнення скупчень людей, навіть тим, хто вже був вакцинований.

Водночас, у середу виконавчий директор Європейського бюро ВООЗ Робб Батлер заявив, що країни Європи повинні задуматися про обов'язкову вакцинацію проти коронавірусу.

"Ми віримо, що настав час поговорити про це як з індивідуальної, так і з популяційної точок зору. Це здоровий діалог", - повідомив він Sky News в середу.

Однак глава Європейського центру профілактики і контролю захворювань Андреа Аммон заявила, що обов'язкова вакцинація може призвести до інтенсивнішої відмови від щеплень.

"Це не чарівна паличка. Вона може бути ефективною, збільшити рівень вакцинації, а може поляризувати. І серед тих, хто все ще не вакцинований, не всі проти вакцин, багато хто просто хоче, щоб це було їхнє рішення, а не щось нав'язане", – сказала Аммон.

Раніше в листопаді австрійський канцлер Олександр Шалленберг заявив, що в країні з 1 лютого 2022 року вакцинація від коронавірусу стане обов'язковою.

Європа залишається єдиним регіоном, в якому протягом декількох тижнів продовжує зростати захворюваність на COVID-19, згідно з даними ВООЗ. За весь період пандемії в регіоні було виявлено близько 83,4 млн випадків зараження вірусом і понад 1,5 млн смертей від наслідків захворювання. За тиждень з 15 до 21 листопада було зафіксовано зростання випадків зараження COVID-19 на 6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА