11:57 25.11.2021

Україна виступає за комплексний пакет протидії агресивним намірам РФ - Кулеба

2 хв читати
Україна виступає за комплексний пакет протидії агресивним намірам РФ - Кулеба

Україна виступає за комплексний пакет протидії агресивним намірам Кремля, який включає політичне та економічне стримування Росії, а також військову допомогу Україні, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Головна мета - стримати Росію від подальших агресивних дій. Для цього в Москві мають чітко усвідомити, яких політичних, економічних та людських втрат вона зазнає у разі нового етапу агресії. Україна виступає за комплексний пакет протидії агресивним намірам Кремля. Він включає політичне та економічне стримування Росії, а також військову допомогу Україні", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у четвер.

Міністр зазначив, що ситуація з безпекою вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях продовжує залишатися напруженою через дії Росії.

"Скупчення російських військ, інтенсивна аеророзвідка, погрози Україні, які звучать від російських чиновників різних рівнів, свідоме блокування Росією роботи "нормандського формату" і Тристоронньої контактної групи - все це має розглядатися як складові єдиної агресивної політики Росії проти України", - вважає він.

Кулеба поінформував, що за дорученням президента України МЗС працює 24/7, щоб зберегти та посилити міжнародну підтримку України, насамперед у питаннях військового співробітництва та співробітництва з безпеки.

Він наголосив, що ключове завдання дипломатів - організувати високий рівень міжнародної підтримки для досягнення головної цілі - щоб не було нової хвилі війни.

"Ми не намагаємося вгадати, що в голові у Путіна, це невдячна справа. Ми працюємо над тим, щоб у ній з'явилося чітке розуміння: новий напад на Україну коштуватиме надто дорого, тому краще цього не робити", - додав він.

Глава МЗС України зазначив, що останнім часом тональність сигналів міжнародної спільноти у бік Кремля значно посилилася.

За його словами, Європейський Союз, НАТО, США, Канада, Велика Британія, Франція, Німеччина, Швеція, країни Балтії, Польща та низка інших партнерів уже підтримали Україну та застерегли Росію від ескалації.

"У низці світових столиць розробляються конкретні економічні заходи, які здатні зробити боляче російській економіці та гаманцям російських багатіїв. Україна паралельно отримує нове посилення обороноздатності, нове озброєння для нашої армії. Всі ці кроки не просто посилюють безпеку України. Вони дають змогу підвищити безпеку кожного українця. Ми працюємо для того, щоб громадяни України були впевнені у силі нашої армії, нашої дипломатії та рішучості наших партнерів", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА