20:41 25.11.2021

Міністр культури та інформполітики України та генсек Ради Європи підписали нову Конвенцію про спільне кіновиробництво

2 хв читати
Міністр культури та інформполітики України та генсек Ради Європи підписали нову Конвенцію про спільне кіновиробництво

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у Страсбурзі підписали оновлену Конвенцію Ради Європи про спільне кіновиробництво.

"Вона дозволить українським кінематографістам продовжувати спільне виробництво фільмів з європейськими колегами", - написав Ткаченко у Telegram у четвер.

Як уточнив міністр, досі використовували положення конвенції, розроблені ще з моменту її заснування у 1992 році, які застаріли за 30 років.

В оновленій конвенції розширено сферу її застосування й відкрито можливість для приєднання держав, які не входять до складу Ради Європи. Також змінено мінімальну (5% замість 10%) та максимальну (80% замість 70%) частки участі кожного співвиробника для більш гнучкого вибору продюсерами, водночас забезпечено можливість національним органам заборонити або обмежити доступ до національних схем державної підтримки співвиробництва, якщо його частка менша за 20% або обмежується лише фінансовим внеском.

У двосторонньому спільному виробництві мінімальна частка участі зменшується до 10% (замість 20%), а максимальна зростає до 90% (замість 80%).

Внесено зміни до бальної системи оцінювання європейських елементів у копродукції, а також запроваджено спеціальні бальні системи оцінювання таких категорій, як художні, анімаційні та документальні проекти.

Крім того, оновлена конвенція передбачає надання статусу спільного виробництва у два етапи (попереднє визнання до початку зйомок та остаточне – після їх завершення), а також надає можливість перегляду тексту конвенції. Функцію моніторингу та пропонування необхідних технічних змін виконуватиме Рада правління фонду "Єврімаж".

"Підписання конвенції є частиною розвитку кіно в Україні, на рівні з покращенням умов отримання кеш-рибейтів іноземним компаніям, що знімають в Україні, з розвитком спільного виробництва в межах "Єврімаж" та збільшенням можливостей для піднесення кіноіндустрії в Україні", - наголосив Ткаченко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА