11:53 26.11.2021

Єврокомісія через виявлення на півдні Африки нового штаму COVID-19 вважає за потрібне зупинити авіасполучення з регіоном

1 хв читати
Єврокомісія через виявлення на півдні Африки нового штаму COVID-19 вважає за потрібне зупинити авіасполучення з регіоном

 Єврокомісія (ЄК) у зв'язку з виявленням нового штаму коронавірусу B.1.1.529 на півдні Африки має намір запропонувати ЄС припинити авіасполучення з цим регіоном, заявила у п'ятницю глава ЄК Урсула фон дер Ляєн.

"Єврокомісія в тісній координації з країнами-членами (ЄС - ІФ) запропонує активувати екстрене припинення польотів із південноафриканського регіону через варіант B.1.1.529, що викликає занепокоєння", - написала вона у Twitter.

Варіант B.1.1.529 було виявлено в Південній Африці, Ботсвані, Ізраїлі та в туриста, який прибув до Гонконгу з Південної Африки.

Новий варіант має велику кількість мутацій - 32. За словами вірусологів, велика кількість мутацій вірусу - "це серйозна проблема".

Раніше міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід заявив, що польоти до Великої Британії з Південної Африки, Намібії, Лесото, Ботсвани, Есватіні (Свазіленду) та Зімбабве будуть припинені з полудня п'ятниці.

Крім того, прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет напередодні оголосив про заборону на поїздки до ПАР, Лесото, Ботсвани, Зімбабве, Мозамбіку, Намібії та Есватіні (Свазіленду). Також жителям цих країн заборонять в'їзд до Ізраїлю, а ізраїльським туристам, які повернулися з цих держав, потрібно буде на тиждень іти на ізоляцію, навіть якщо вони повністю вакциновані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА