17:53 26.11.2021

ЄК запропонувала країнам Євросоюзу призупинити авіасполучення з півднем Африки через новий штам COVID-19

2 хв читати
ЄК запропонувала країнам Євросоюзу призупинити авіасполучення з півднем Африки через новий штам COVID-19

Європейська Комісія (ЄК), як і очікувалося, запропонувала країнам Євросоюзу тимчасово перервати авіасполучення з низкою країн півдня Африки через виникнення нового штаму коронавірусу COVID-19, заявила в п'ятницю глава ЄК Урсула фон дер Ляєн.

"Ми знаємо, що мутації можуть призвести до поширення важчих різновидів вірусу, що він може поширитися усім світом протягом декількох місяців. Наразі важливо, щоб ми всі в Європі діяли дуже швидко, рішуче та єдиним фронтом. Єврокомісія сьогодні запропонувала країнам-членам задіяти опцію екстреного розриву авіасполучення з країнами півдня Африки та іншими країнами, щоб обмежити поширення нової мутації", - сказала вона журналістам у Брюсселі.

"Усі авіаперельоти до цих країн мають бути призупинені. Вони мають бути призупинені доти, доки у нас не з'явиться ясне розуміння небезпеки, яку становить цей новий варіант. Мандрівники, які повертаються з цих регіонів, повинні будуть дотримуватися суворих правил карантину", - додала фон дер Ляєн.

Вона розповіла, що в п'ятницю обговорила інформацію про новий штам із вченими та з виробниками вакцини, і вони "цілком підтримали ці заходи безпеки, спрямовані на те, щоб запобігти поширенню штаму, що викликає занепокоєння, у всьому світі".

Фон дер Ляєн знову закликала європейців, які не зробили щеплення від коронавірусу, зробити це якнайшвидше.

Варіант B.1.1.529 виявили у Південній Африці, Ботсвані, Ізраїлі та у туриста, який прибув до Гонконгу з Південної Африки.

Новий варіант має велику кількість мутацій - 32. За словами вірусологів, велика кількість мутацій вірусу - "це серйозна проблема".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА