16:13 27.11.2021

У ДСНС та влади суперечливі дані про жертву внаслідок вибуху газу в багатоповерхівці на Миколаївщині

2 хв читати

У м. Нова Одеса (Миколаївська область) рятувальники виявили непритомну жінку на четвертому поверсі житлового будинку, де стався вибух газу, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 13:00 під час демонтажу зруйнованих елементів виявлено непритомну жінку з квартири на четвертому поверсі", - йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Попередньо внаслідок вибуху постраждали три особи, які були врятовані підрозділами ДСНС та передані медикам (в однієї особи попередньо перелом руки та пошкодження хребта, дві особи перебувають у шоковому стані), із пошкодженого під'їзду евакуювали 50 осіб, йдеться у повідомленні.

Рятувальники ДСНС за допомогою крана продовжують аварійно-рятувальні роботи з демонтажу пошкоджених конструкцій будівлі, "вилучення виявленої особи та пошуку можливих двох заблокованих осіб".

d3585168-3a9d-4206-99bb-ed749c20e09a.jfif

Як повідомила в ефірі "Україна 24" речник ДСНС у Миколаївській області Ілляна Пацюк, наразі на місці події знімають плити перекриттів, тривають пошукові роботи. За її словами, під завалами перебувають троє людей: жінка та сімейна пара.

Водночас прес-служба Миколаївської обласної державної адміністрації у Facebook повідомила, що, за попередніми даними, внаслідок вибуху одна людина загинула і троє постраждали.

"У суботу, 27 листопада, виникла надзвичайна подія, пов'язана, за попередніми даними, із вибухом побутового газу в багатоквартирному 5-поверховому житловому будинку, загальною кількістю 30 квартир, який обладнано індивідуальними системами опалення. Руйнування відбулося на четвертому та п’ятому поверсі. За попередніми даними, одна особа загинула, троє постраждало. Здійснено екстрену евакуацію 62 мешканців постраждалого будинку та понад 20 осіб мешканців сусіднього будинку", - йдеться в повідомленні.

Інформацію щодо кількості постраждалих уточнюють.

Вибух попередньо класифікували як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

Раніше прес-служба ГУ ДСНС у Миколаївській області повідомила у Facebook, що "під час демонтажу зруйнованих елементів будинку вилучено у квартирі на четвертому поверсі тіло непритомної жінки, яка проживала одна".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА