13:29 29.11.2021

Дії Бутусова ускладнять переговори України у ТКГ - Арестович

2 хв читати
Дії Бутусова ускладнять переговори України у ТКГ - Арестович

Використання головним редактором сайту "Цензор.НЕТ" Юрієм Бутусовим великокаліберної артилерії ускладнять переговори Української делегації у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі, заявив речник делегації у ТКГ Олексій Арестович.

"Ми отримали вже повний набір ускладнень. У Росії та окупованих нею ОРДЛО з'явився привід говорити про те, що Україна першою порушує Мінські угоди", - розповів Арестович у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами речника ТКГ, дії Бутусова також завдають шкоди військово-дипломатичним контактам України із західними партнерами.

"Військово-політичне керівництво країни змушене пояснювати західним партнерам, чому в ситуації, коли біля кордонів України перебуває майже стотисячне зосередження російських військ, триває найскладніша дипломатична боротьба, якийсь журналіст Бутусов дозволяє собі створювати інформаційний привід, який однозначно трактується так: Україна не контролює власні збройні сили", - сказав він.

Крім того, як додав Арестович, дії Бутусова, де б він насправді не перебував, стріляючи з артилерії, чи то зона проведення ООС чи тренувальний полігон, не укладаються в норми журналістської етики, а також створюють проблеми для української армії.

"Бутусов підставляє професію, журналістів, країну, армію. У ДБР вчора дуже чітко сказали: справа не стільки в Бутусові, скільки у вищому командному складі, який допустив це. Наразі розпочнуться проблеми у військових", - сказав речник ТКГ.

Як повідомлялося, 28 листопада 2021 року головний редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов виклав відео, де він здійснює постріли з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм, супроводжуючи постріл словами: "по окупантам вогонь". Пізніше Бутусов дописав, що відео зняли давно під час тренувань підрозділів територіальної оборони одного з регіонів України.

У Державному бюро розслідувань (ДБР) повідомили, що оприлюднення таких матеріалів завдає шкоди інформаційній безпеці Української держави, саме відео та законність дій буде вивчено у порядку статті 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також з речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) та ст. 437 КК (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни).

У ДБР також повідомили про майбутні перевірки можливих посадових порушень тими особами, які допустили цивільного до відповідного озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА