20:25 01.12.2021

"Метінвест" утворив компанію для управління українськими вугільними активами

2 хв читати
"Метінвест" утворив компанію для управління українськими вугільними активами

Гірничо-металургійна група "Метінвест" створила компанію "Метінвест Покровськвугілля", яка керуватиме операційними та адміністративними змінами на підприємствах Покровської вугільної групи (ПВГ).

Згідно з прес-релізом "Метінвесту" у середу, нова компанія створена 1 грудня і перебуватиме у складі групи.

При цьому уточнюється, що нова компанія координуватиме всі підрозділи вугільного виробництва та консолідує невиробничі служби підприємств ПВГ, серед яких шахтоуправління "Покровське" та Свято-Варваринська збагачувальна фабрика. До компанії вже переведено понад 400 працівників цих підприємств.

Створення компанії "Метінвест Покровськвугілля" дозволить виключити дублювання адміністративних функцій та централізовано управляти фінансами, закупівлями, персоналом, транспортом, питаннями безпеки, безперервного вдосконалення та інформаційних технологій, зазначається у повідомленні.

Генеральним директором "Метінвест Покровськвугілля" призначено Андрія Акулича, який до цього обіймав посаду заступника гендиректора з інтеграції компанії "Донецьксталь". Свою кар'єру в групі "Метінвест" Акулич розпочав у 2002 році на комбінаті "Азовсталь", потім працював у керуючій компанії, а також на комбінаті "Запоріжсталь".

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що створення компанії "Метінвест Покровськвугілля" - ключовий етап процесу інтеграції до групи "Метінвест", спрямований на підвищення ефективності як окремої виробничої ланки, так і всього ланцюжка створення вартості.

"Групі воно дозволить ще більше посилити вертикальну інтеграцію, підвищити якість кінцевої продукції. Для вугільних активів – це інвестиції у модернізацію виробництва, нові робочі місця, високі стандарти соціального захисту працівників, підвищення якості життя людей та міст присутності", - пояснив топ-менеджер, якого цитує прес-служба.

У свою чергу гендиректор "Метінвест Покровськвугілля" Андрій Акулич додав, що централізація адміністративних функцій на вугільних активах України дозволить грамотно використати наявні ресурси, впроваджувати корпоративні стандарти, застосовувати найкращі практики.

Прес-служба також повідомляє, що у вересні 2021 року в структурі керуючої компанії групи "Метінвест" була створена Вугільна дирекція, до якої, крім підприємств ПВГ, також входить американська вугледобувна компанія United Coal Company. Директором Вугільної дирекції призначено Костянтина Млявого.

Як повідомлялося, у березні 2021 року "Метінвест" отримав контроль над Покровською вугільною групою, найбільшим виробником високоякісного коксівного вугілля в Україні. Ключовими підприємствами ПВГ є шахтоуправління "Покровське" та Свято-Варваринська збагачувальна фабрика. За рахунок консолідації придбаних активів група забезпечила свої потреби в вугіллі для виробництва чавуну.

Шахтоуправління "Покровське" - одне з найбільших підприємств в Україні та Східній Європі з видобутку коксівного вугілля. Його ресурсна база становить понад 200 млн. тонн.

Свято-Варваринська збагачувальна фабрика – виробник вугільного концентрату преміум-класу в Україні. Виробнича потужність підприємства становить близько 8 млн тонн рядового коксівного вугілля на рік з можливістю збагачення п'яти різних класів вугілля.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери – група СКМ (71,24%) та "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно управляють компанією.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА