12:43 05.12.2021

Збройний конфлікт в Україні стане кінцем "Північного потоку-2" - голова найбільшої фракції ЄП

2 хв читати
Збройний конфлікт в Україні стане кінцем "Північного потоку-2" - голова найбільшої фракції ЄП

 

Застосування Росією військової сили проти України покладе край реалізації проекту газопроводу "Північний потік 2", заявив глава найбільшої фракції Європарламенту - Європейської народної партії Манфред Вебер.

"Коли Путін пустить в хід зброю, тоді це буде кінець газопроводу "Північний потік 2", - наводить його слова газета "Гандельсблатт".

Вебер, член баварської партії Християнсько-соціальний союз, наголосив, що в разі збройного конфлікту введення в експлуатацію газопроводу має бути повністю виключено, і майбутній уряд ФРН має чітко це позначити.

За його словами, нинішня ситуація з Україною є "випробуванням для НАТО і західної спільноти, що ґрунтується на подібних цінностях". Він сказав, що НАТО потрібно дати чітко зрозуміти, що акції Росії проти України матимуть "високу ціну".

Минулої п'ятниці президент США Джо Байден заявив про підготовку комплексу заходів, які максимально ускладнять для РФ реалізацію агресивного сценарію дій щодо України.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що розмова президента РФ Володимира Путіна з Байденом відбудеться в найближчий вівторок.

Як підтвердив у свою чергу Білий дім, Байден під час розмови через відеозв'язок із Путіним у вівторок, 7 грудня, порушить тему України. Також, за повідомленням Білого дому, Байден має намір "висловити побоювання США у зв'язку з російською військовою активністю на кордоні з Україною. Він знову висловить підтримку суверенітету і територіальній цілісності України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА