08:04 06.12.2021

Південна Корея зосередиться на стримуванні поширення нового варіанта COVID-19 "омікрон"

2 хв читати
Південна Корея зосередиться на стримуванні поширення нового варіанта COVID-19 "омікрон"

Загроза нового варіанта COVID-19 "омікрон" очевидна, тому Південна Корея зосередиться на його стримуванні, повідомляє агентство "Ренхап" із посиланням на прем'єр-міністра Республіки Корея Кім Бу Гема.

"Загроза варіанта "омікрон" стає очевидною. Хоча ми не маємо чіткого уявлення про варіант "омікрон", безсумнівним є те, що він дуже заразний", - цитує агентство Кім Бу Гема.

Прем'єр-міністр закликав до ретельних карантинних перевірок тих, хто прибуває в країну, а також до швидкого відстеження контактів заражених "омікроном".

Кім Бу Гем попросив людей про співпрацю та розуміння щодо рішення уряду посилити пом'якшені раніше правила соціального дистанціювання.

"Карантинна перепустка" - це захист тих, хто не був вакцинований", - сказав він.

"Це не несправедлива дискримінація, а той мінімум, який ми можемо виконати для захисту нашого суспільства", - наголосив прем'єр-міністр.

Раніше уряд розширив список місць, відвідувачі яких мають пред'явити або документ про вакцинацію, або негативний результат тесту на COVID-19.

Також з понеділка до 2 січня максимальну кількість людей на приватних зборах буде скорочено до шести у столичному регіоні та восьми в інших районах країни.

За словами прем'єр-міністра, уряд Південної Кореї зосередиться на збільшенні темпів вакцинації, забезпеченні доступності лікарняних ліжок та розширенні лікування вдома, щоб полегшити ситуацію з вірусом.

"Ми намагаємось забезпечити таку кількість лікарняних ліжок, щоб ми могли обслуговувати 10 тис. пацієнтів на день", - сказав він.

"Якщо ми створимо безпечну систему лікування вдома, ми також зможемо зменшити навантаження на систему медичного реагування", - додав Кім Бу Гем.

Тим часом, у понеділок кількість нових випадків захворювання на коронавірус у Південній Кореї вперше за три дні впала нижче 5 тис.

За даними Корейського агентства з контролю та профілактики захворювань (KDCA), за добу в країні зареєстровано 4 тис. 325 нових випадків зараження COVID-19 та 41 летальний кінець.

KDCA також повідомило про 24 випадки захворювання на новий варіант коронавірусу "омікрон". Раніше повідомлялося про 12 зареєстрованих випадків "омікрону" в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА