10:50 06.12.2021

Контррозвідка СБУ затримала бойовика "ДНР" із підрозділу "Сомалі"

1 хв читати
Контррозвідка СБУ затримала бойовика "ДНР" із підрозділу "Сомалі"

 Контррозвідка Служби безпеки України під час спецоперації в Донецькій області встановила місцезнаходження і затримала бойовика підрозділу "Сомалі" так званої ДНР.

"Затримано місцевого жителя, який приєднався до незаконних збройних формувань у грудні 2018 року. За даними слідства, зловмисник входив до складу штурмового підрозділу НЗФ т.зв. ДНР, що чинили озброєний опір українським військовим, задіяним в Операції об'єднаних сил у районі н.п. Широка Балка, Пікузи (кол. Комінтернове), Доломітове Донецькій області. Згодом зловмисник вийшов із лав бойовиків і таємно повернувся на підконтрольну українській владі територію, де намагався уникнути правосуддя", - повідомляє прес-служба СБУ.

Під час обшуків за місцем перебування затриманого правоохоронці виявили "військовий квиток ДНР" і засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності.

Крім того, підозрюваний надав свідчення проти військовослужбовців ЗС РФ, які є радниками й керують незаконними збройними формуваннями.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) КК України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА