13:24 06.12.2021

За матеріалами СБУ заарештовано ще 13 літаків, які незаконно літали в Крим

1 хв читати
За матеріалами СБУ заарештовано ще 13 літаків, які незаконно літали в Крим

Арешт на 13 пасажирських літаків, що належать російському авіаперевізнику АТ "Авіакомпанія Смартавіа", накладено за матеріалами Служби безпеки України.

Як повідомляється на сайті спецслужби в понеділок, ці літаки порушили порядок в'їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію України - в Автономну Республіку Крим. Отже, вони діяли всупереч правилам іноземних перельотів і незаконно переправляли осіб через державний кордон України.

Арешт накладено в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.111 (державна зрада); чч. 2, 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України); ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї); ст. 334 (момент набуття права власності за договором) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування встановило, що наразі 37 авіакомпаній РФ здійснюють регулярні авіаперевезення до анексованого півострова з порушенням норм українського законодавства. Накладення відповідного арешту і проведення подальших слідчих дій дасть можливість обмежити польоти літаків цих авіаперевізників, зокрема до європейських країн, зазначається в повідомленні.

У СБУ також повідомили, що за її матеріалами накладено арешти вже на 249 російських повітряних суден, які здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до тимчасово окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів і законодавство України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА