17:12 06.12.2021

Готелі на гірськолижних курортах Болгарії приймуть туристів без сертифікатів про вакцинацію

2 хв читати
Готелі на гірськолижних курортах Болгарії приймуть туристів без сертифікатів про вакцинацію

Мінтуризму Болгарії оприлюднило санітарні протоколи для гірськолижних курортів країни, згідно з якими туристам для заселення до готелів не потрібен сертифікат про вакцинацію від ковіду або ПЛР-тести.

Як випливає з документа, для об'єктів розміщення та гостей залишаються актуальними масковий режим, соціальне дистанціювання, дотримання гігієни рук. Про надання сертифікатів вакцинації або ПЛР-тестів не йдеться.

У разі прояву в туриста симптомів коронавірусу його ізолюють в окремому номері готелю, але готель не буде зачинено на карантин.

"Готельєр має забезпечити гостю з підозрою на коронавірус лікаря для повного обстеження, а також окремого співробітника, який пройшов повний курс вакцинації від COVID-19", - йдеться у протоколі.

Згідно з документом, трансфер туристів на гірськолижні курорти також здійснюється з дотриманням усіх протиепідемічних заходів безпеки. По можливості, в автобусах відкривають вікна для провітрювання.

На підйомниках туристи також мають дотримуватись заходів санітарної безпеки, проте кількість пасажирів у закритих кабінках може регулювати оператор канатної дороги.

У спа-центрах та інших розважальних закладах гірськолижних курортів Болгарії туристам все одно доведеться пред'являти сертифікат вакцинації або ПЛР-тести, зроблені не раніше ніж за 72 години до прибуття на курорт. Як альтернатива підійде експрес-тест, зроблений не раніше ніж за 48 годин до відвідування. Довідки не будуть потрібні особам до 18 років.

У ресторанах і кафе довідки не вимагатимуть, але дотримуватись заходів санітарної безпеки потрібно. Те саме стосується проїзду в громадському транспорті й таксі, а також аптек та магазинів.

Офіційне відкриття гірськолижного сезону відбудеться 18 грудня у Банско.

В'їзд до країни дозволено і з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше ніж за 72 години до в'їзду, та з експрес-тестом на антигени, зробленим за 48 годин до в'їзду до Болгарії. Також можна приїхати з довідкою про перенесене захворювання на коронавірус протягом останніх 180 днів. Дітям до 12 років жоден із документів не потрібен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА