07:23 13.12.2021

Особистий лікар Саакашвілі заявив, що стан екс-президента незадовільний, необхідні передові препарати та діагностика

2 хв читати
Особистий лікар Саакашвілі заявив, що стан екс-президента незадовільний, необхідні передові препарати та діагностика

Особистий лікар колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе назвав стан політика незадовільним, вважає, що для його лікування у військовому госпіталі у Горі потрібна висококваліфікована діагностика та передові препарати.

"Стан Міхеіла Саакашвілі незадовільний. У нього загальна слабкість, додалися останні два дні шлункові та кишкові проблеми. Необхідні висококваліфікована діагностика та передові препарати. Також виявлено анемію, якої у нього до цього не було", - сказав Кіпшидзе в неділю ввечері після огляду пацієнта.

При цьому також член альтернативного медичного консиліуму, створеного під егідою Народного захисника Грузії, невролог Отар Тоїдзе, який оглянув Саакашвілі в неділю, назвав неврологічний стан екс-президента складним, що потребує його направлення до психоневрологічного реабілітаційного центру.

"Неврологічний стан Міхеіла Саакашвілі складний. У нього відзначається проблема пересування, координації, зміна настрою. Його неврологічний статус говорить про необхідність спеціальної реабілітації. Йому потрібна спеціальна установа, яка, я сумніваюся, що знайдеться в Грузії", - сказав лікар журналістам.

Він також повідомив, що Саакашвілі приймав у Руставській в'язниці та у тюремній лікарні психотропний препарат, який не слід приймати, від якого його стан погіршився.

"Думаємо, що цей препарат погіршив загальний психологічний та неврологічний статус Міхеіла Саакашвілі", - сказав Тоїдзе.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, якою є позиція Саакашвілі щодо можливого продовження лікування за кордоном, невролог сказав, що той категорично проти.

"Саакашвілі сказав мені, що він повернувся до Грузії, щоб допомогти своєму народу, тому він має залишитись тут", - зазначив Тоїдзе.

Раніше лікарі офіційного медичного консиліуму, заснованого Мін'юстом Грузії, повідомили журналістам, що психотропний препарат, який приймав Саакашвілі у невеликих дозах, був прописаний йому голландським лікарем після перенесеного у 2020 році зараження коронавірусною інфекцією та Саакашвілі приймав його від безсоння.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі, таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня його було затримано у Тбілісі, після чого поміщено у в'язницю у місті Руставі, де він оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані). Згодом, 20 листопада його було переведено до військового шпиталю в Горі.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання Саакашвілі вважає незаконним, а звинувачення на його адресу сфальшованими.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА