18:51 16.12.2021

Монастирський: антисемітизму в Україні немає, МВС докладає всіх зусиль для недопущення маніпуляцій і спроб розбрату

2 хв читати
Монастирський: антисемітизму в Україні немає, МВС докладає всіх зусиль для недопущення маніпуляцій і спроб розбрату

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський запевняє, що в Україні немає такого явища як антисемітизм, а будь-які прояви ненависті за національною ознакою припиняються органами МВС.

"Антисемітизм. Хочу впевнено сказати, що цьому явищу в Україні місця немає і не буде", - сказав міністр у четвер, виступаючи на Kyiv Jewish Forum.

За його словами, система МВС "докладає максимум зусиль для недопущення будь-яких маніпуляцій і спроб розбрату в суспільстві на основі національних особливостей або віросповідання, сіяння ворожнечі за допомогою суб'єктивного трактування історичного минулого або пропаганди новітніх штучних гіпотез міжетнічної ненависті".

Глава МВС наголосив, що у міністерства є розуміння того, що "прояви печерного невігластва", присутні в суспільстві, є небезпечними і можуть стати серйозною гібридною зброєю в проведенні спеціальних інформаційних операцій проти України.

Монастирський повідомив, що за 11 місяців 2021 року в Україні відкрито 10 кримінальних проваджень за фактом дій, пов'язаних з розпалюванням міжнаціональної ворожнечі. Він уточнив, що більшість з них пов'язані з хуліганством і не є проявом нетерпимості.

"У більшості цих проваджень фігуранти повідомлені про підозру. Проводяться подальші слідчі дії для притягнення осіб до відповідальності", - зазначив глава МВС.

Водночас він уточнив, що більшість справ такої категорії перебуває на особистому контролі керівництва Національної поліції.

Також, за словами міністра, ведеться профілактика недопущення таких правопорушень.

"За попередньо досягнутою домовленістю ми щомісяця обмінюємося важливою інформацією щодо виявлених проявів антисемітизму з єврейською Конфедерацією України і налаштовані на продовження такої співпраці", - підсумував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА