19:23 19.12.2021

У Бельгії тривають протести проти обмежень у зв'язку з пандемією коронавірусу

2 хв читати
У Бельгії тривають протести проти обмежень у зв'язку з пандемією коронавірусу

Бельгійські противники санітарних обмежень у зв'язку з пандемією COVID-19 назвали свою маніфестацію у неділю в Брюсселі "Марш за свободу – третій акт".

"Попрата свобода", "Мій вибір: ні санітарному паспорту", "Свободу не сканують", - з такими плакатами вийшли учасники цієї третьої масової акції протесту проти заходів уряду Бельгії, схвалених для стримування пандемії.

За попередньою оцінкою поліції, на маніфестацію зібралося 3,5 тис. осіб. На першу маніфестацію 21 листопада прийшло близько 35 тис. протестувальників. Друга маніфестація 5 грудня зібрала близько 8 тис. учасників.

Остання акція спрямована проти обов'язкової вакцинації лікарняного персоналу та проти санітарних паспортів. Маніфестанти засуджують обмеження, запроваджені з початку пандемії.

Раніше в неділю газета "Лібр Бельжик" повідомила з посиланням на інститут громадської охорони здоров'я Sciensano, що середня кількість щоденних заражень коронавірусною інфекцією в Бельгії в останні дні продовжує зменшуватися, наближаючись до 10 тисяч. Так, з 9 до 15 грудня кількість заражень скоротилася порівняно з попереднім тижнем.

Також влада пояснює, що, хоча ці цифри і вселяють надію, вони все одно поки ще залишаються надто високими і не дозволяють послаблень в обмежувальних заходах.

Водночас бельгійці також заспокоюють, що такий жорсткий локдаун, який запровадили з неділі сусідні Нідерланди, Бельгії нібито не загрожує. Причиною тому, як пояснила міністр охорони здоров'я південного регіону країни - Валлонії - Крісті Морреаль, значно більше людей, які зробили третє бустерне щеплення вакцинами проти коронавірусу ніж у Нідерландах, а також більше ліжок у відділеннях інтенсивної терапії, ніж у нідерландських сусідів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА