08:07 20.12.2021

Мінськ має намір передати Європарламенту п'ять томів справи про дії польських силовиків під час міграційної кризи

1 хв читати
Мінськ має намір передати Європарламенту п'ять томів справи про дії польських силовиків під час міграційної кризи

Мінськ планує передати міжнародним та європейським структурам, зокрема Європарламенту, п'ять томів кримінальної справи про дії польських силовиків на кордоні під час міграційної кризи.

"Генеральна прокуратура Республіки Білорусь направила до Ради міністрів, а також до Палати представників нашої країни копії матеріалів кримінальної справи у п'яти томах російською та англійською мовами з проханням організувати їх передачу міжнародним та європейським структурам, включно з Європарламентом, для надання правової оцінки", - заявив офіційний представник генеральної прокуратури Білорусі Дмитро Брильов в ефірі телеканалу ОНТ у неділю.

Ситуація на кордоні Білорусі та Польщі ускладнилася 8 листопада, коли до кордону з білоруської сторони підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які бажають потрапити до Євросоюзу. 16 листопада мігранти спробували прорватися через кордон із Польщею, щоб відтіснити їх польські силовики застосували спецзасоби.

Після цього Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальне провадження за ст.128 КК (Злочин проти безпеки людства. Масові акти жорстокості, що здійснюються у зв'язку з расовою та етнічною приналежністю).

У Європі називають незаконну міграцію з території Білорусі "гібридною агресією" "білоруського режиму".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА